Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Ketten meghaltak egy kocsmai lövöldözésben

2005.07.12. 16:42
Kedden kilenckor lövöldözés történt Alsózsolcán az egyik helyi italbolt előtt. Az ügy hátterében feltehetőleg családi dráma áll, a helyi mezőőr előbb a feleségét, majd magát ölte meg az engedéllyel tartott fegyverrel.

Agyonlőtte feleségét, rálőtt egy másik emberre, majd önmaga ellen fordította fegyverét egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolcán, egy Kossuth utcai italbolt előtt. A kedden kilenckor történt lövöldözésben az asszony és a fegyveres férfi a helyszínen meghalt, a sebesültet a mentősök kórházba szállították.

A két halállal végződő családi tragédia a posta közelében lévő Patkó presszónál történt, ahol a nő pultosként dolgozott, tudtuk meg egy utcabélitől. A munkanélküli férfi korábban mezőőrként állt alkalmazásban a faluban, vadászfegyverét engedéllyel tartotta. Különösebb jele nem volt annak, hogy a negyven év körüli házaspár kapcsolata megromlott volna, mondják a falubeliek.

Fejlövés a Patkó presszó előtt

A helyiek szerint féltékenységi dráma állt az ügy hátterében, legalábbis erre utalnak a férfi szavai. A rendőrség délutáni közleménye szerint heves szóváltás alakult ki a férj és felesége között, ami után a férfi egyetlen fejre leadott lövéssel végzett a nővel. A 41 éves asszony a helyszínen meghalt.

Ezután a kocsmába belépve az ott lévőket kizavarta, szavainak nyomatékot is adott egy lövéssel. Ez a lövés az italbolt padlójába csapódott, a szétszóródó sörétek megsebesítettek egy férfit. A 47 éves férfi ezt követően visszalépett az épület elé, ahol miután magára maradt felesége holttestével, saját maga ellen fordította fegyvere csövét. A helyszínre kihívott körzeti orvos már nem tudott segíteni a házaspáron, csak a lábonlőtt férfi sérülését tudta ellátni, az ő sérülése jelenlegi információink szerint nem súlyos.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonnal megkezdték a helyszínelést, az adatgyűjtést, áll a rendőrség közleményében. A tragédia körülményeinek tisztázása még nem fejeződött be, mondta el az Indexnek Kompoltiné Jakab Ilona.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft