Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Aki volt katona, ilyenkor nem áll ki az ablakba

2007.02.13. 17:19
Egy közelben lakó olvasónk szerint nem gyorsan mozgó járműből adták le a lövéseket a Teve utcánál. Szerinte a környéken nem szokatlan a durrogás, a rendőrpalota közelében éjszaka gyakori a gyorsulási verseny. Egy másik olvasónk azt hitte, már a Parlamentet lövik, harmadiknak az tűnt fel, hogy a lövéseket nem követte semmi, nagy csend volt szirénázás helyett. Látott, hallott valamit? Írja meg nekünk!

Előrebocsátom, én nem vagyok katonaviselt ember. Ezért, amikor azt az őrült nagy zajt meghallottam, először azt hittem, valami rakomány esett le egy autóról, vagy valami üzemi katasztrófa hangját hallom. De csak nem maradt abba...és még mindig nem. A síri csendes éjszakába úgy üvöltött bele ez a véget nem érő ricsaj, hogy meg voltam róla győződve, mindenki - ahogy én is - kiáll az ablakba. De nem. És kivételesen a lakótelep pasijai sem üvöltöttek ki egy "kusslegyen- éjszakavan-fölbéredagyerek"-et.

Szóval meglepő módon SEMMI nem történt, csak a nagy csend maradt.

És a tények ismeretében most már azt sem értem, hogy miért nem hallottam autószirénát rögtön az esemény után? Senki nem vette üldözőbe az autót? (Pedig milyen közel volt a rendőrség...)

Utána sem volt sziréna, de nyilván a helyszínelők végtelen tapintatukból kifolyólag robogtak a környékre olyan halkan, nehogy felébresszék a környék lakóit...

Szemben lakom, a ház félig takarásban van. Az összehasonlitás a petárdarobbanással elég nevetségesnek tünik.

Éjjel 0.45 körül arra ébredtem, hogy kb. 13-18 lövésből álló sorozatot engednek el az utcán, körülbelül 50 méterre a háztól. Aki volt katona, ilyenkor nem áll ki az ablakba nézegetni. Nekem olyan volt, mintha a József Attila színház mögötti utcáról lőnének, vagy a kereszteződésből.

Szerintem a száguldó autós történet kamu. A lövések nem közeledtek és nem is távolodtak. (Lehet, hogy autóból adták le őket, de akkor az autó nem mozgott gyorsan. Nem volt gumicsikorgás, sem erős motorhang.)

Nem ide tartozik, de:

A rodeózás minden éjjel megszokot hang a rendőrpalota környéki szakaszon, ugyanis a helyi aranyifjak ott gyorsulási versenyeznek a rendőrposzttól pár 10 méterre... mondanom sem kell hogy a rendőr semmit nem csinál velük. A múlt héten egyik éjjel a startot riasztópisztollyal inditották.

A Ziona nevű blogger éppen csetelt, amikor a Dózsa György út közelében lakó ismerőse, lövéseket hallott. Az élménybeszámolót itt olvashatja.

Kiállt az ablakba, nem látott semmit

A Róbert Károly körút Déryné utca kereszteződésének közelében lakók egy része fel sem ébredt a lövések zajára, volt, aki viszont napközben is arról panaszkodott, hogy még mindig nem tudott megnyugodni. Egy anya és lánya, akiknek ablaka épp a kereszteződésre néz, felriadtak az éjszaka közepén, rögtön tudták, lövéseket hallanak.

"Olyan volt, mint a tűzijáték hangja, csak visszaverődött a környező házak faláról nagyon hangosan" - mondta az anya, aki állítása szerint nem először hallott fegyvert. "Tisztán kivehető volt, hogy kilőnek egy tárat, aztán nagy csend lett." A lány oda is sietett az ablakhoz, de mire kinézett, semmit nem látott. "Biztosan fél egy volt, emlékszem, hogy ránéztem az órára" - mesélte.

Ön is látott, hallott valamit? Írja meg az Indexnek!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!