Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Lövöldözés London belvárosában

2008.05.06. 21:32
A fegyveres elbarikádozta magát, de megrohamozták és agyonlőtték a kommandósok. Indítékai ismeretlenek.

Agyonlőttek egy fegyverest kedd este a Scotland Yard kommandósai London belvárosában. A halálos végű incidens a délnyugat-londoni Chelsea kerület elegáns bevásárlóutcájában, a King's Roadon történt.

A rendőrséget egy helyi lakó értesítette, hogy valaki belőtt a házába; a sörétes puskából származó lövedékek a család gyermekeinek hálószobáját érték, de senki nem sérült meg. Az ismeretlen fegyveres a helyszínre érkező rendőrökre is rálőtt, akik viszonozták a tüzet. Ezután hatalmas erőkkel vonult ki a Scotland Yard páncélozott járművekkel kiegészített kommandós alakulata, az igen hosszú King's Roadot csaknem teljes egészében lezárták, és számos üzletet a benntartózkodókkal együtt bezárattak. A környék felett rendőrségi helikopterek köröztek.

A fegyveres - túszok nélkül - egy lakásban barikádozta el magát, és az este folyamán háromszor is rálőtt a rendőrökre, akik mindannyiszor visszalőttek. A rendőrség - hasonló esetekre kiképzett hivatásos tárgyalók révén - megpróbálta felvenni kapcsolatot az ismeretlennel, aki azonban minden próbálkozásra fegyvertűzzel reagált. Ötórányi patthelyzet után a kommandósok, hanggránátokat bevetve, késő este megrohamozták a házat, és agyonlőtték az illetőt. Kedd éjjel nem volt ismert, hogy a fegyveres tettét mi indokolta; rendőrségi források szerint a férfi nem állt elő követelésekkel. A King's Road a jómódú Chelsea kerület divatáru-üzletekkel, régiség- és ékszerboltokkal, éttermekkel zsúfolt, mindig igen forgalmas központi utcája, ahol sok népszerű színész és más közéleti személyiség lakik.