Natália
1 °C
7 °C

Lövöldözés Pest belvárosában

2002.11.14. 20:27
Több lövés is eldördült Budapest Belvárosában, a Bajcsy-Zsilinszky úton csütörtökön este, amikor határőrök próbáltak igazoltatás céljából megállítani egy autóban ülő körözött személyt.
Az Index értesülései szerint a Fiat Brava a határőrök jelzésére nem állt meg, a Nyugati pályaudvar közelében felszaladt a járdára, miközben egy határőrt elsodort, aki estében figyelmeztető lövést adott le.

"Tárgyra leadott lövés"

Bptérkép.index
Orodán Sándor, a határőrség szóvivője az Indexnek elmondta, hogy a bűnöző ezután megpróbálta elgázolni a másik határőrt is, aki azonban elugrott a jármű elől. Ekkor a határőr az autó kerekére lőtt, a kocsi durrdefektet kapott. A szóvivő hangsúlyozta, hogy "tárgyra leadott" lövésről van szó, ami nem számít fegyverhasználatnak, így téves az a korábbi hírügynökségi információ, miszerint az Ügyészségi Nyomozóhivatal már vizsgálja a fegyverhasználat jogosságát. Orodán szerint nincsenek is a helyszínen az ügyészség emberei.

100 méter, szétlőtt kerékkel

A bűnöző ekkor visszafordult, mintegy 100 métert haladt defektes kerékkel a Nagysándor József utcáig, ahol felhajtott a járdára. Innen futva menekült tovább; a határőrök szem elől tévesztették. A rendőrség, a határőrség, és a tűzoltóság nagy erőkkel keresi a férfit, aki iratait és mobiltelefonját a kocsijában hagyta.

Orodán Sándor az Indexnek elmondta, hogy egy embercsempész-csoport vezetője ült az autóban. "Balassagyarmati kollégáink bukkantak nyomára, ők értesítették a fővárosiakat". A 36 éves férfit régóta több határőr igazgatóság is körözi, korábban nemi erőszak miatt már volt büntetve.

Az elütött határõr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?