Auguszta
-7 °C
0 °C

Börtönbe kerülhet a fegyverrel demonstráló észt tanár

2008.03.06. 15:58
Az észt rendőrség szerint csak önvédelemből, vagy vadászat során szabad fegyvert használni, az üveg törékenységét nem illik még légpisztollyal sem demonstrálni, ezért a tanárt és falazó feleségét is elbocsátották az igazgató-helyettesi állásából.

Elbocsátották állásából azt az észt tanárt, aki az osztályteremben elsütött egy légpuskát a tanítványai előtt. A férfi akár börtönbe is kerülhet - közölték a tallinni hatóságok csütörtökön. Állítólag meg akarta mutatni, milyen könnyen törik az üveg.

Az eset még múlt pénteken történt Rapinában, de a tanár felesége, aki egyben az iskola igazgatóhelyettese, falazott a férjének. Miután az esetet a sajtó nyilvánosságra hozta, a nőt kirúgták. A férfit is elbocsátották és eljárás indult ellene, a végén pénzbüntetéssel, de akár börtönnel is sújthatják.

Az észt rendőrség szerint fegyverhasználat csak vadászat vagy önvédelem céljából lehet indokolt, itt pedig, mint a hatóság megállapította, egyikről sincs szó.

A férfi legalább nyolc 16 év körüli lány előtt lőtt a levegőbe, az osztályterem lámpáit célozta meg. Állítólag azt mondta: meg akarta mutatni, milyen könnyen törik az üveg, ha rálőnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!