Árpád
-2 °C
3 °C

Életfogytiglant kapott a családgyilkos

2006.09.21. 17:18
Egy budapesti férfi megölte anyját, akinek házába éjszaka hatolt be, utána egy húsklopfolóval halálra verte nővérét is. A gyilkos ezután még 10 napig együtt lakott halott rokonaival. Korábban kirabolt egy bankot is, így legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2002. októberében Budapesten különös kegyetlenséggel megölte édesanyját és nővérét. A vádlott legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, tájékoztatott az ítélőtábla csütörtökön. Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta az ügyben első fokon eljárt Fővárosi Bíróság ítéletét.

A bíróság megállapította, hogy a férfi kapcsolata 2002 októberére megromlott az élettársával, akitől édesanyjához haza akart költözni, de az anya ezt nem engedte. A férfi ennek ellenére október 2-án éjszaka bement a házába, mire az anya felébredt és kérdőre vonta fiát, hogy mit keres ott.

A heves veszekedést követően a férfi egy ismeretlen tárggyal többször fejbe ütötte édesanyját, aki belehalt a sérüléseibe. A vádlott utána a mindaddig alvó nővérét kezdte bántalmazni, egy húsklopfolóval legalább húszszor fejbe ütötte. A nő szintén a helyszínen életét vesztette.

Korábban bankrablás is volt

Ezután a férfi a két holttestet nejlonzacskóval, illetőleg paplannal takarta le, és még 10 napig gyakorlatilag együtt lakott velük. A gyilkosságra október 12-én derült fény, mert ekkorra a szomszédok gyanút fogtak és értesítették a rendőröket.

A férfit különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette mellett rablás miatt is felelősségre vonta a bíróság. A vádlott ugyanis a gyilkosságok előtt csaknem fél évvel a főváros XVI. kerületében az egyik postahivatal alkalmazottját a táskájában lévő fegyverre hivatkozva megfenyegette, és így 600-700 ezer forint közötti összeget rabolt el a pénzintézettől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?