Tekla
8 °C
20 °C

Életfogytiglant kapott a családgyilkos

2006.09.21. 17:18
Egy budapesti férfi megölte anyját, akinek házába éjszaka hatolt be, utána egy húsklopfolóval halálra verte nővérét is. A gyilkos ezután még 10 napig együtt lakott halott rokonaival. Korábban kirabolt egy bankot is, így legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2002. októberében Budapesten különös kegyetlenséggel megölte édesanyját és nővérét. A vádlott legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra, tájékoztatott az ítélőtábla csütörtökön. Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta az ügyben első fokon eljárt Fővárosi Bíróság ítéletét.

A bíróság megállapította, hogy a férfi kapcsolata 2002 októberére megromlott az élettársával, akitől édesanyjához haza akart költözni, de az anya ezt nem engedte. A férfi ennek ellenére október 2-án éjszaka bement a házába, mire az anya felébredt és kérdőre vonta fiát, hogy mit keres ott.

A heves veszekedést követően a férfi egy ismeretlen tárggyal többször fejbe ütötte édesanyját, aki belehalt a sérüléseibe. A vádlott utána a mindaddig alvó nővérét kezdte bántalmazni, egy húsklopfolóval legalább húszszor fejbe ütötte. A nő szintén a helyszínen életét vesztette.

Korábban bankrablás is volt

Ezután a férfi a két holttestet nejlonzacskóval, illetőleg paplannal takarta le, és még 10 napig gyakorlatilag együtt lakott velük. A gyilkosságra október 12-én derült fény, mert ekkorra a szomszédok gyanút fogtak és értesítették a rendőröket.

A férfit különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette mellett rablás miatt is felelősségre vonta a bíróság. A vádlott ugyanis a gyilkosságok előtt csaknem fél évvel a főváros XVI. kerületében az egyik postahivatal alkalmazottját a táskájában lévő fegyverre hivatkozva megfenyegette, és így 600-700 ezer forint közötti összeget rabolt el a pénzintézettől.