Valér
4 °C
8 °C

Lottócsaló vitte el a főnyereményt

2004.12.01. 12:21
Három éve lottócsalásért elítélt férfi ért el telitalálatot a hétvégén a román lottón. Stancu Ogica állítása szerint három éve is nyert, csak ellopták tőle a nyertes szelvényt. Vallomását tanúk is alátámasztották, a hatóságok azonban nem hittek a biztosítási csalásba keveredett, nehéz anyagi helyzetű férfinak.

A korábban lottócsalásért két év börtönre ítélt Stancu Ogica nyerte a román lottótörténelem egyik legnagyobb nyereményét a hétvégén, jelentette a BBC. Ogica egymilliárd lejt (közel hat és félmillió forintot) nyert.

Ellopták a nyertes szelvényt

Ogicát 2001-ben ítélték két év börtönre, miután a rendőrség szerint hamisan állította, hogy ellopták tőle a minden idők legnagyobb román lottónyereményének számító egymillió dollárt érő telitalálatos szelvényét. Ogica a mai napig tagadja a vádakat és perújrafelvételt kért, mivel állítása szerint bizonyítékok tűntek el tárgyalása előtt.

"Legutóbb a szerencse velem volt, mégsem élvezhettem ki", nyilatkozta a Realitatea TV román tévéadónak.

Ogicát állítása szerint lakóháza előterében rabolták ki. Az AP jelentése szerint vallomását a hazugságvizsgálóval végzett tesztek is megerősítették, illetve többen is állították, hogy látták a nyertes szelvényt.

Tudta, hogy újra nyerni fog

A rendőrségnek azonban gyanús lett a korábban biztosítási csalási ügybe keveredett, nehéz anyagi helyzetű férfi, akit végül a bíróság is elítélt.

Ogica 2003-as szabadulása után újra lottózni kezdett. "Ezúttal ráírtam a nevem és a címem a szelvényre, nehogy megint zavar legyen", nyilatkozta az AFP-nek. "Tudtam, hogy nyerni fogok" tette hozzá.