Piroska
3 °C
3 °C

Lezuhant egy repülőgép Luxemburgban

2002.11.06. 12:12
Szerdán kora reggel lezuhant egy utasszállító Luxemburg fővárosának közelében. Sajtóértesülések szerint a baleset 17 halálos áldozatot követelt.
Lezuhant egy utasszállító Luxemburgban szerdán, reggel tíz órakor. A gépen a BBC értesülései szerint 22-en tartózkodtak - tizenkilenc utas és a háromfős személyzet. A szerencsétlenül járt repülő a Luxair légitársaság Fokker 50-es gépe volt, ami a társaság közleménye szerint 1991-óta állt szolgálatban.

A menetrendszerinti járat Berlinből indult háromnegyed kilenckor, és negyed tizenegykor kellett volna landolnia a luxemburgi hercegség fővárosában. A katasztrófa leszállás közben történt. A mentőosztagok nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, hogy kiszabadítsák az utasokat az égő roncsból. A pilótát három órás küzdelem után sikerült csak kimenteni a pilótafülkéből.

17 halott, öt sebesült

A szerencsétlenségben 17-en életüket vesztették, öten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek - tudósít a BBC kórházi forrásokra hivatkozva. A luxemburgi közlekedési miniszter az AFP-nek elmondta, az áldozatok döntő többsége német üzletember volt. A gép egy mezőre zuhant, így az utasokon kívül senki sem sérült meg. A kiváltó okokat egyelőre vizsgálják, de szakértők szerint a sűrű köd okozhatta a katasztrófát. A főváros repülőterét lezárták, az érkező járatokat német és belgiumi repterekre irányítják át.

A Luxairt 13 százalékban a német Lufthansa birtokolja, 36,5 százalékkal részesedik a cégben a luxemburgi kormány, a fennmaradó részvényeken pedig magánbefektetők és a Luxair csoport osztozkodnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!