Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lezuhant egy repülőgép Luxemburgban

2002.11.06. 12:12
Szerdán kora reggel lezuhant egy utasszállító Luxemburg fővárosának közelében. Sajtóértesülések szerint a baleset 17 halálos áldozatot követelt.
Lezuhant egy utasszállító Luxemburgban szerdán, reggel tíz órakor. A gépen a BBC értesülései szerint 22-en tartózkodtak - tizenkilenc utas és a háromfős személyzet. A szerencsétlenül járt repülő a Luxair légitársaság Fokker 50-es gépe volt, ami a társaság közleménye szerint 1991-óta állt szolgálatban.

A menetrendszerinti járat Berlinből indult háromnegyed kilenckor, és negyed tizenegykor kellett volna landolnia a luxemburgi hercegség fővárosában. A katasztrófa leszállás közben történt. A mentőosztagok nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, hogy kiszabadítsák az utasokat az égő roncsból. A pilótát három órás küzdelem után sikerült csak kimenteni a pilótafülkéből.

17 halott, öt sebesült

A szerencsétlenségben 17-en életüket vesztették, öten pedig súlyos sérüléseket szenvedtek - tudósít a BBC kórházi forrásokra hivatkozva. A luxemburgi közlekedési miniszter az AFP-nek elmondta, az áldozatok döntő többsége német üzletember volt. A gép egy mezőre zuhant, így az utasokon kívül senki sem sérült meg. A kiváltó okokat egyelőre vizsgálják, de szakértők szerint a sűrű köd okozhatta a katasztrófát. A főváros repülőterét lezárták, az érkező járatokat német és belgiumi repterekre irányítják át.

A Luxairt 13 százalékban a német Lufthansa birtokolja, 36,5 százalékkal részesedik a cégben a luxemburgi kormány, a fennmaradó részvényeken pedig magánbefektetők és a Luxair csoport osztozkodnak.