Szilvia
5 °C
16 °C

A halállal szembenézve elverte vagyonát a nagy túlélő

2007.05.07. 13:53
Elmaradt halál miatt perli orvosait egy brit férfi, aki a közeli elmúlásáról szóló - ám téves - diagnózis hatására rövid idő alatt minden pénzét elverte.

A délnyugat-angliai Cornwall grófságban élő 62 éves John Brandrickkel a helyi kórházban tavaly sajnálattal közölték, hogy hasnyálmirigyén 7 centiméteres daganatot fedeztek fel, és legfeljebb fél éve van hátra a földi életből. A beteg ezután abbahagyta lakáshitelének törlesztését, pénzét jórészt szétosztotta családtagjai között, maradék vagyonát előkelő éttermekben ette fel, ruháit jótékonysági szervezeteknek ajándékozta, megtervezte saját temetését, és várta a véget.

Amikor azonban az még egy év elmúltával sem jött el érte, Brandrick újabb vizsgálatnak vetette alá magát, és kiderült, valójában a hasnyálmirigy-gyulladás nem végzetes formájában szenved. A megkönnyebbült, ám koldusbotra jutott páciens elmondta a hétfői The Sunnak: miközben a halált várta, mindenét elszórta, és csak az az öltönye maradt, amelyben el akarta temettetni magát. A felhalmozódott jelzáloghitel-hátralék miatt ráadásul a házát is el kellett adnia.

A Newquay városkában élő nagypapa most kártérítésért perli a kórházat, amely azonban azzal védekezik, hogy az adott körülmények között "nem lehetett volna más diagnózist felállítani".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?