Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

A halállal szembenézve elverte vagyonát a nagy túlélő

2007.05.07. 13:53
Elmaradt halál miatt perli orvosait egy brit férfi, aki a közeli elmúlásáról szóló - ám téves - diagnózis hatására rövid idő alatt minden pénzét elverte.

A délnyugat-angliai Cornwall grófságban élő 62 éves John Brandrickkel a helyi kórházban tavaly sajnálattal közölték, hogy hasnyálmirigyén 7 centiméteres daganatot fedeztek fel, és legfeljebb fél éve van hátra a földi életből. A beteg ezután abbahagyta lakáshitelének törlesztését, pénzét jórészt szétosztotta családtagjai között, maradék vagyonát előkelő éttermekben ette fel, ruháit jótékonysági szervezeteknek ajándékozta, megtervezte saját temetését, és várta a véget.

Amikor azonban az még egy év elmúltával sem jött el érte, Brandrick újabb vizsgálatnak vetette alá magát, és kiderült, valójában a hasnyálmirigy-gyulladás nem végzetes formájában szenved. A megkönnyebbült, ám koldusbotra jutott páciens elmondta a hétfői The Sunnak: miközben a halált várta, mindenét elszórta, és csak az az öltönye maradt, amelyben el akarta temettetni magát. A felhalmozódott jelzáloghitel-hátralék miatt ráadásul a házát is el kellett adnia.

A Newquay városkában élő nagypapa most kártérítésért perli a kórházat, amely azonban azzal védekezik, hogy az adott körülmények között "nem lehetett volna más diagnózist felállítani".