Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Játékpisztollyal és műbombával akart rabolni

2002.09.27. 13:06
Műbombával és játékpisztollyal fenyegetve próbálta meg kirabolni egy férfi tegnap este a százhalombattai postát. Terve meghiúsult, mivel egy ügyfél - miután észrevette, hogy a rabló "fegyvere" ártalmatlan - megtámadta, és elzavarta.
A rabló csütörtökön este hét óra körül lépett a posta épületébe, majd játékpisztollyal fenyegetőzve pénzt követelt a postásoktól - adta hírül a HavariaPress.

Kiszúrták a játékpisztolyt

Követelését egy pultra tett tárggyal kívánta nyomatékosítani, erről azt állította, hogy bomba, melyet ellenkezést látva fel is fog robbantani. A postán a rablás idején egyetlen ügyfél tartózkodott, aki észrevette, hogy az elkövető játékfegyvert használ - mondta el az Indexnek az Érdi Rendőrkapitányság satjtóreferense, Rajnai Szilvia.

Elmenekült

Az ügyfél dulakodni kezdett a támadóval, letépte a napszemüvegét és maszkját. A rabló ezután elmenekült a helyszínről. Az ügyfél a nyomába eredt, de nem tudta elfogni.

A tűzszerészek később megállapították, hogy a pultra tett tárgy nem tartalmaz robbanóanyagot.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a rendőrök nagy erőkkel és nyomkereső kutyákkal indultak a férfi után, de eddig még nem sikerült megtalálniuk. Az ügyben az Érdi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!