Judit
3 °C
7 °C

Tömegkarambol az M0-áson

2002.10.18. 13:13
Tíz ember sérült meg az M0-ás autóút diósdi leágazásánál bekövetkezet tömeges karambolban. Az áldozatok fele súlyos vagy életveszélyes sérüléseket szenvedett. Mivel a roncsok viszonylag nagy területen szóródtak szét, mind a mentés, mind a helyszínelés órákig elhúzódhat.
Tömeges baleset történt az M0-ás körgyűrű diósdi leágazásának közelében pénteken. A balesetben két teherautó és öt személyautó rohant egymásba. A sérültek kiszabadítása és ellátása jelenleg is tart. A baleset műszaki mentése várhatóan több órát vesz igénybe.

Négy súlyos sérült

"Több ütközés is történt, a roncsok viszonylag nagy területen szóródtak szét, ez megnehezíti az összesítést" - nyilatkozta az Indexnek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A mentők ríz sérültről tudnak, az áldozatok "körülbelül fele szenvedett súlyosabb sérüléseket". Mivel több személy is a roncsok közé szorult, Győrfi nem tudott bővebben beszámolni a sérültek állapotáról. A mentők hat autóval és egy mentőhelikopterrel vonultak a helyszínre.

"Csak egy ember volt beszorulva a roncsok közé, őt már sikerült kiszabadítani" - mondta el az Indexnek Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, állapota éelteveszélyes. Jelenleg a helyszínelés zajlik, a műszaki mentés "még órákig eltarthat" - tette hozzá a szóvivő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?