Vilhelmina
11 °C
28 °C

Tömegkarambol az M0-áson

2002.10.18. 13:13
Tíz ember sérült meg az M0-ás autóút diósdi leágazásánál bekövetkezet tömeges karambolban. Az áldozatok fele súlyos vagy életveszélyes sérüléseket szenvedett. Mivel a roncsok viszonylag nagy területen szóródtak szét, mind a mentés, mind a helyszínelés órákig elhúzódhat.
Tömeges baleset történt az M0-ás körgyűrű diósdi leágazásának közelében pénteken. A balesetben két teherautó és öt személyautó rohant egymásba. A sérültek kiszabadítása és ellátása jelenleg is tart. A baleset műszaki mentése várhatóan több órát vesz igénybe.

Négy súlyos sérült

"Több ütközés is történt, a roncsok viszonylag nagy területen szóródtak szét, ez megnehezíti az összesítést" - nyilatkozta az Indexnek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A mentők ríz sérültről tudnak, az áldozatok "körülbelül fele szenvedett súlyosabb sérüléseket". Mivel több személy is a roncsok közé szorult, Győrfi nem tudott bővebben beszámolni a sérültek állapotáról. A mentők hat autóval és egy mentőhelikopterrel vonultak a helyszínre.

"Csak egy ember volt beszorulva a roncsok közé, őt már sikerült kiszabadítani" - mondta el az Indexnek Molnár Péter, a fővárosi tűzoltóság szóvivője. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, állapota éelteveszélyes. Jelenleg a helyszínelés zajlik, a műszaki mentés "még órákig eltarthat" - tette hozzá a szóvivő.