Piroska
-1 °C
5 °C

Öt halottja van a brit katonai teherautó balesetének

2003.06.11. 16:08
Öten vesztették életüket és legalább nyolcan megsérültek, amikor harckocsikat szállító katonai teherautót ért súlyos baleset szerdán Anglia középső részén. Az úttestre zuhanó harckocsikba több autó is belerohant.
A szerencsétlenség a Londontól északra vezető M1-es autópályán történt, Leicester térségében, helyi idő szerint fél nyolckor. A hadsereg járműszerelvénye, amely Scimitar típusú könnyű harckocsikat vitt utánfutóján, szemtanúk beszámolói szerint megpróbálta elkerülni az ütközést egy szabálytalankodó másik autóval. Eközben azonban a vezető elvesztette uralmát a nehézvontató felett, amely áttörte az elválasztó sávot, és a páncélosok az útpályára zuhantak.

Mindent elborítottak a roncsok

A keresztbe fordult vontatóba és a róla leesett tankokba több személy- és teherautó rohant bele; összesen tizenegy jármű roncsolódott össze. A balesetben öten meghaltak, és legalább nyolcan súlyosan megsérültek, közülük egy állapota válságos. A roncsok a hatsávos autópálya mindkét nyomvonalát elborították; a rendőrség egész napra lezárta a London és Észak-Anglia közötti legfontosabb, napi százötvenezer jármű által használt útvonalat. A katonai vontatón szállított Scimitar harckocsikat a Perzsa-öböl térségéből telepítették volna vissza támaszpontjukra.