Auguszta
-7 °C
0 °C

Az M5-ösön is lesznek sebességmérõ dobozok

2008.04.01. 11:39
Legkorábban 2008 második felében szerelhetik fel az M5-ös autópályára tervezett rögzített sebességmérõ automatákat. Az M1-eshez hasonlóan itt is több rögzített dobozban lesznek elhelyezve a kamerák, amelyek helyét folyamatosan változtatják.

Kiss Csaba, az Országos Balesetmegelõzési Bizottság (OBB) titkára a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az OBB és az Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt. közösen tervezte és finanszírozza a sebességmérõk kihelyezését.

A dobozok és a kamerák beszerzésére és felszerelésére közbeszerzési pályázatot írtak ki, amelyre már le is zárult a jelentkezés. Most a döntési folyamat, majd az eszközök beszerzése és beszerelése következik. A tervek szerint hat dobozban három mérõkészülék lesz. A dobozokban mindig változtatják a kamerák helyét, így nem lehet elõre tudni, hogy az adott doboz éppen aktív, vagy sem. A közbeszerzési eljárás vége még hónapokig tarthat, a kamerák beszerelésének idejét még nem tûzték ki. Óvatos becslések szerint egyébként csak az év második felében szerelik fel majd az eszközöket.

Az eljárás az M1-es pályán bevezetett rendszerhez hasonló. Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az M1-esen a múlt héten szereltek fel két újabb készüléket, így azon az autópályán a kihelyezett nyolc dobozból négyben mindig biztosan van kamera. Az elsõ négy dobozt 2006 végén helyezték ki az M1-es különbözõ pontjaira, két kamerával. Ezeket 2007-ben újabb négy doboz kihelyezése követte, majd a múlt héten két kamerát szereltek fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!