Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Fegyveres rablás, lövöldözés az autópályán

2001.11.29. 12:00
Nagy erőkkel keresi a rendőrség az M7-es autópályán csütörtökre virradó éjszaka elkövetett fegyveres rablás elkövetőit. Pázmánd határában egy teljesen kiégett autóra bukkantak.
A tettesek éjjel egy óra tájban tartóztatták fel az autópályán a Balaton felé vezető sávban haladó pénzszállító autót; többször rálőttek, majd a zsákmánnyal elmenekültek. A pénzszállító autó vezetője és kísérője sértetlen maradt.

Megkezdődtek a tanúkihallgatások, s a kirabolt pénzszállító autó átvizsgálása - tájékoztatta az MTI-t Németh Lajos rendőr-alezredes csütörtökön. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette: az autópálya Balaton felé vezető sávjában, a Kápolnásnyék és Pázmánd közötti térségben elkövetett rablástól néhány kilométernyire, Pázmánd határában egy teljesen kiégett autóra bukkantak.

Rálőttek a pénzszállítóra

A gépkocsit - amelynek márkájáról a rendőrségi szóvivő nem adott tájékoztatást - feltehetően a bűncselekmény elkövetéséhez használták, majd felgyújtották a tettesek. Az MTI nem hivatalos forrásból úgy értesült, a pénzszállítót kirabló fegyveresek többen voltak, s álarcot viseltek. Éjjel egy óra körül a gépkocsira leadott lövésekkel kényszerítették megállásra a Budapest felől a Balaton irányába tartó pénzszállító autót, majd annak kirablása után a zsákmánnyal elmenekültek a helyszínről.

Szemlén a kirabolt autó

A pénzszállító kétfőnyi személyzete nem sérült meg. Az érintett útszakaszon több órára elterelték a forgalmat. A rendőrség az éjszaka Fejér megye egész területén ellenőrző pontokat állított fel, s átvizsgálta a gépkocsikat. Az adatok feldolgozása folyamatban van. A pénzszállító autót bűnügyi szemlére Székesfehérvárra szállították, s megkezdték a gépkocsivezető és a kísérő meghallgatását. Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a vizsgálatot.