Jenő
-3 °C
6 °C

Vigyázat, mackó!

2002.02.14. 11:20
Amerikában már a játékmackó is gyanús. Miután egy "arab külsejű gyanús alak" nagy tételben vásárolt Teddy Beart egy Los Angeles-i áruházban, az FBI kiadta az ukázt: a reptereken minden mackót szét kell szedni.
"Szigorúan ellenőrzött játékmackók - az Egyesült Államok repülőjáratain már nemcsak a vágó- és szúrószerszámok, hanem a mackók is gyanúsak" - jelentette a Magyar Rádió Krónika című műsorának washingtoni tudósítója.

Szegény Szöszi sem úszhatná meg
A játékmackó a népszerű Valentin-napi ajándékok közé tartozik, legyen bár csálé kötött vagy neonszínekben pompázó plüss, esetleg méregdrága Steiff az '50-es évekből. A terror árnyékában élő Amerikában azonban minden gyanússá vált, ami 10 centiméternél nagyobb és a repülőgépek utas-, illetve csomagterébe kerül.

Miért ketyeg a medve orra?

Miután egy "arab külsejű gyanús alak" a múlt hónapban egy csomó Teddy Beart vásárolt egy szupermarketben Los Angeles környékén, a hatóságok megrémültek. Az FBI attól tart, hogy robbanószerkezetet helyezhetnek el a játékmackókban, ezért a biztonsági embereknek most szét kell szedniük, le kell foglalniuk minden medvét, amit az utasok fölvinnének a repülőgépekre. Az FBI figyelmeztetése különösen a téli olimpián részt vevőknek és közönségüknek szólt, mert a gyanú szerint Salt Lake Cityben robbanhat a Teddy Bear.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?