Vigyázat, mackó!

2002.02.14. 11:20
Amerikában már a játékmackó is gyanús. Miután egy "arab külsejű gyanús alak" nagy tételben vásárolt Teddy Beart egy Los Angeles-i áruházban, az FBI kiadta az ukázt: a reptereken minden mackót szét kell szedni.
"Szigorúan ellenőrzött játékmackók - az Egyesült Államok repülőjáratain már nemcsak a vágó- és szúrószerszámok, hanem a mackók is gyanúsak" - jelentette a Magyar Rádió Krónika című műsorának washingtoni tudósítója.

Szegény Szöszi sem úszhatná meg
A játékmackó a népszerű Valentin-napi ajándékok közé tartozik, legyen bár csálé kötött vagy neonszínekben pompázó plüss, esetleg méregdrága Steiff az '50-es évekből. A terror árnyékában élő Amerikában azonban minden gyanússá vált, ami 10 centiméternél nagyobb és a repülőgépek utas-, illetve csomagterébe kerül.

Miért ketyeg a medve orra?

Miután egy "arab külsejű gyanús alak" a múlt hónapban egy csomó Teddy Beart vásárolt egy szupermarketben Los Angeles környékén, a hatóságok megrémültek. Az FBI attól tart, hogy robbanószerkezetet helyezhetnek el a játékmackókban, ezért a biztonsági embereknek most szét kell szedniük, le kell foglalniuk minden medvét, amit az utasok fölvinnének a repülőgépekre. Az FBI figyelmeztetése különösen a téli olimpián részt vevőknek és közönségüknek szólt, mert a gyanú szerint Salt Lake Cityben robbanhat a Teddy Bear.

  • Bérelnék
  • Bankszámla