Benedek
-5 °C
5 °C

Raftingozó párt tépett szét egy grizzly

2005.06.28. 10:55
Hiába tett meg minden szükséges óvintézkedést, medvetámadás áldozatául esett egy amerikai házaspár. Az Alaszkában raftingozó Huffmanékat egy különösen vad grizzly falta fel.

Grizzlytámadás áldozata lett a hétvégén egy, az alaszkai nemzeti parkban raftingozó amerikai házaspár. A 61 éves Rick Huffman és neje, az 58 éves Kathy a nemzeti park munkatársai szerint minden létező és szükséges óvintézkedést megtettek a medvetámadás elkerülésére, ám pechjükre egy különösen vad ragadozóval találták szembe magukat.

"Ez az a fajta szörnyűség volt, amikor hiába csinálsz mindent előírásszerűen, még ez sem elég" - nyilatkozta a Reutersnek Bruce Woods, a nemzeti parkot felügyelő amerikai Vadászati és Halászati Szolgálat szóvivője. A medve a Hulala folyó partján, húsz kilométerre az Inupiat eszkimó falutól, egy táborhelyen támadt a házaspárra, még szombaton.

Az áldozatokra egy német televíziós stáb bukkant rá. A csoport helyi vezetője a medvét is meglátta, de az állat továbbra is agresszív volt. A rendőrség riasztott munkatársai végül kilőtték a vadállatot.

A hatóságok most összegyűjtik a szerencsétlenül járt házaspár személyes holmijait és felboncolják a gyilkos medvét, mondta el Woods a Reutersnek. A hírügynökség értesülései szerint a nemzeti park fennállása óta ez volt az első gyilkos medvetámadás. A parkot évente átlagosan ezerötszáz ember látogatja.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft