Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Bozótvágó késsel ment kocsmázni

2004.03.23. 13:20
Jogerősen kilenc év fegyházra ítélte a másodfokú bíróság azt a csépai férfit, aki ittasan, bozótvágó késsel indult kocsmázni. A begőzölt férfi több vendéget bántalmazott, a vendéglőstől a machétával "kért" inni, ismerősének kis híján átvágta a torkát.
Túl enyhének ítélte a Szegedi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését, ezért jogerősen kilenc és fél év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a harminc éves csépai férfit, aki ellen emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. Az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly októberben Ny. Mihályt.

Felfegyverkezve

A többszörösen büntetett és az I. fokú ítélet kihirdetésekor is éppen börtönbüntetését töltő vádlott 2001. november 21-én délelőtt meglátogatta P. Zoltánt, akinek lakásán szeszes italt fogyasztottak. A vádlott P.-től egy bozótvágó kardot és egy tőrkést vásárolt. Délután elindultak a csépai Kulacs vendéglőbe, ahova magukkal vitték a fegyvereket.

Úton a vendéglő felé összefutottak F. Imrével, akit a vádlott pofon ütött, s a karddal fenyegetőzve arra kényszerítette, hogy velük tartson a Kulacsba. A megfélemlített férfitól a vádlott elvett több mint tízezer forintot is.

Vendéglői ámokfutás

A vendéglőben a kirabolt férfit arra kényszerítette, hogy vigyázzba álljon és jelentést tegyen, majd ezt követően több vendéget is bántalmazott. Egyikőjüket ököllel többször is megütötte, rugdosta, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. A vendéglő üzletvezetője nem akarta a vádlottat kiszolgálni, ezért úgy kényszerítette ital átadására, hogy nyakához szorította kardját. Egy másik vendégnek pedig az orrcsontját törte el.

A verekedő figyelmetlenségét kihasználva a vendégek elrejtették a bozótvágó kardot, amikor a vádlott észrevette, ismerőse ellen fordult, és őt is ököllel ütni kezdte, majd a nála lévő tőr markolatával fejbevágta. Időközben megszólalt a vendéglős telefonja. Az elborult agyú vádlott a vendéglős nyakához szorította a kést és megtiltotta, hogy a telefont felvegye, és megfenyegette, ha ki meri hívni a rendőrséget, végez vele.

Ezután ismét cimborája ellen fordult a vádlott, a pulthoz szorította, s amikor az menekülni próbált, a késsel megvágta a nyakát. A sértett sérülései ugyan nyolc napon belül gyógyultak, de a vágás a sértett halálát is okozhatta volna.

Mindent összevetve rablás, kényszerítés, kétrendbeli, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntettében, valamint emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek mindkét bíróság az ittasan randalírozó férfit.

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen