Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Száz döglött macska egy lakásban

2005.09.28. 16:59
Egy elhagyott lakásban borzalmas állapotokra bukkantak brit állatvédők. Száz, a bomlás különböző fázisában lévő macskatetem, bokáig érő állati és emberi ürülék fogadta a bejelentésre érkező aktivistákat.

Körülbelül száz, a bomlás különböző fokozataiban lévő macskatetemre bukkantak egy elhagyott leeds-i lakásban a brit RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) állatvédő szervezet tagjai, jelentette szerdán a Reuters brit hírügynökség. Az állattetemek nagy része a radiátorok mögé volt gyömöszölve, de rengeteg hullát találtak a lakás hűtőibe zsúfolva is.

A padlót bokáig érő állati és emberi ürülék borította. "Egyszerűen hihetetlen, de úgy tűnik valaki a macskatetemek társaságában lakott itt" - adott hangot megdöbbenésének Lynsey Harris, az RSPCA vizsgálója. "Még sosem láttam ezelőtt ehhez foghatót. A bűz gyomorfogató volt" - tette hozzá az állatvédő aktivista.

Az áramot már jó ideje kikapcsolták a lakásban, így a hűtőkben lévő tetemeket is előrehaladott bomlási állapotban találták meg a szobákat átkutató állatvédők. "A tetemek állapota miatt sajnos azt nem tudjuk megállapítani, hogy a macskák kimúltak, vagy kivégezték őket" - áll a szervezet közleményében.

Az RSPCA végül egy helyi takarító céget bízott meg a lakás kipucolásával. A cég munkatársai összesen tizenegy nagy szemetes konténert töltöttek meg az állati tetemekkel és a macskák maradványaival