Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Börtönbe kerülhet a macskamosó nő

2005.09.09. 06:56
Mosógépben kínozta a macskáját egy brit asszony. Az állatot tíz percen keresztül „mosta”, közben kényszerítette lányait, hogy nézzék végig a macska szenvedéseit. Egy állatvédő szervezet szerint ez volt „a legborzalmasabb szándékos kegyetlenkedés” amióta ilyen esetekkel foglalkoznak.
Hogy kislányait megbüntesse rosszalkodásukért, mosógépbe fullasztotta macskájukat egy brit anya. A bíró közlése szerint akár börtönbe is csukhatják a nőt.

A kelet-angliai Norwich városában lezajlott bírósági tárgyaláson az állatkínzó anya, a 34 éves Holly Thacker elismerte tettét.

A kislányok, akik közül az egyik öt, a másik tízéves, tanúvallomásukban elmondták, hogy a dühös mama kényszerítette őket, nézzék végig a Fluffy nevű macska kegyetlen kivégzését. Az állat tíz percig fuldoklott-keringett a beindított mosógép dobjában, amíg kimúlt.

Thacker asszony a tárgyaláson azt hangoztatta, hogy nem kegyetlenkedni akart, csak pedagógiai szándékok vezették.

Rob Melloy, az RSPCA brit állatvédelmi szervezet tagja viszont a bíróságon kijelentette: Fluffy elpusztítása "a legborzalmasabb szándékos kegyetlenkedés volt", amellyel hét év óta, amióta ilyen esetekkel foglalkozik, egyáltalán találkozott.

A bíróság október 18-án hirdet ítéletet.