Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Enyhítette Maczó Ágnes büntetését a bíróság

2002.01.16. 12:31
Megrovásban részesítette G. Nagyné Maczó Ágnest az ellene indított becsületsértési perben a Fővárosi Bíróság szerdán meghozott jogerős határozatával. A pert a kisgazda politikus egyik 1998 márciusi nyilatkozata miatt indított Várhelyi András országgyűlési képviselő.
A másod fokon eljáró bíróság enyhítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú határozatát, amely egy év próbára bocsátásra és a perköltség megfizetésére kötelezte G. Nagyné Maczó Ágnest. Várhelyi András volt kisgazda, jelenleg független képviselő azért indított magánvádas eljárást G. Nagyné Maczó Ágnes ellen, mert sérelmezte a Napkeltében elhangzott egyik nyilatkozatát. Ebben a Torgyán József lakásánál történt robbantás kapcsán G. Nagyné Maczó Ágnes kijelentette: annak okát a politikus közvetlen környezetében kell keresni, ahol moszkoviták, kommunisták, maffiózok és ügynökök találhatók. Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy kire gondol, Várhelyi András nevét említette.

Várhelyi sajnálja a "szegény asszonyt"

A bíróságon elhangzott, hogy az ügy társadalomra való veszélyességének mértéke csekély, egyrészt, mert az Alkotmánybíróság határozata alapján, ha a politikai közszereplő egy másikkal kapcsolatban tesz nyilatkozatot, akkor többet kell tűrni, másrészt az eset négy éve történt, ezért a politikust csupán megrovásban részesítették.

Várhelyi András MTI-nek megküldött közleményében megjegyezte: sajnálja "szegény asszonyt", de a becsületsértésnek büntetőjogi következményei vannak. Reméli, Maczó Ágnes okul büntetéséből, ő megbocsát "szegénynek".