Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Enyhítette Maczó Ágnes büntetését a bíróság

2002.01.16. 12:31
Megrovásban részesítette G. Nagyné Maczó Ágnest az ellene indított becsületsértési perben a Fővárosi Bíróság szerdán meghozott jogerős határozatával. A pert a kisgazda politikus egyik 1998 márciusi nyilatkozata miatt indított Várhelyi András országgyűlési képviselő.
A másod fokon eljáró bíróság enyhítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú határozatát, amely egy év próbára bocsátásra és a perköltség megfizetésére kötelezte G. Nagyné Maczó Ágnest. Várhelyi András volt kisgazda, jelenleg független képviselő azért indított magánvádas eljárást G. Nagyné Maczó Ágnes ellen, mert sérelmezte a Napkeltében elhangzott egyik nyilatkozatát. Ebben a Torgyán József lakásánál történt robbantás kapcsán G. Nagyné Maczó Ágnes kijelentette: annak okát a politikus közvetlen környezetében kell keresni, ahol moszkoviták, kommunisták, maffiózok és ügynökök találhatók. Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy kire gondol, Várhelyi András nevét említette.

Várhelyi sajnálja a "szegény asszonyt"

A bíróságon elhangzott, hogy az ügy társadalomra való veszélyességének mértéke csekély, egyrészt, mert az Alkotmánybíróság határozata alapján, ha a politikai közszereplő egy másikkal kapcsolatban tesz nyilatkozatot, akkor többet kell tűrni, másrészt az eset négy éve történt, ezért a politikust csupán megrovásban részesítették.

Várhelyi András MTI-nek megküldött közleményében megjegyezte: sajnálja "szegény asszonyt", de a becsületsértésnek büntetőjogi következményei vannak. Reméli, Maczó Ágnes okul büntetéséből, ő megbocsát "szegénynek".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?