Jolán
2 °C
4 °C

Madeleine mellett pedofilokat is keresnek

2007.10.11. 16:18
A hét elején váltották le Madeleine-ügyet vizsgáló rendőrök vezetőjét, az új nyomozó ismét emberrablásra gyanakszik. Brit lapértesülések szerint Portugália párhuzamosan elindította eddigi legnagyobb pedofilok elleni műveletét, feltételezhető, hogy a két nyomozás között kapcsolat van, bár ezt hivatalosan nem ismerték el.

Újabb fordulatot vett a Madeleine McCann eltűnése ügyében indított nyomozás, a rendőrség most az az elméletet vizsgálja, hogy a négyéves skót kislányt egy pedofil rabolhatta el az ágyából, írja a Telegraph.co.uk.

A portugál rendőrség a fordulattal párhuzamosan indította az eddigi legnagyobb pedofilok elleni harcát: 75 olyan ingatlanon ütöttek rajta, ahol gyermekpornót töltöttek le. A Predator névre hallgató műveletben a rendőrség 80 gyanúsított 150 számítógépét vizsgálja meg.

Visszatértek az emberrablás elméletéhez

A művelet ugyan hivatalosan nem kapcsolódik a Madeleine-ügy nyomozásához, az azonban kiderült, hogy a bizonyítékok kezdik elterelni a gyanút a szülőkről, Kate és Gerry McCannről. Helyettük a rendőrség a nyomozás kezdeti szakaszához hasonlóan emberrablásra gyanakszik.

A négyéves Madeleine május 3-án tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz üdülőközpontjának Ocean Club nevű szállodájából, miközben a szülők az épülettől néhány méterre vacsoráztak. A szülők kampányt indítottak számos országban, hogy segítséget kapjanak kislányuk megtalálásához. Az eltűnés után közvetlenül a rendőrség emberrablásra gyanakodott, szeptember elején azonban a szülőkre terelődött a gyanú. Az egyetlen nyitott kérdés velük kapcsolatban az volt, hogy hova tűnhetett el a kislány holtteste.

Új nyomozó, új elméletek

A hét elején új nyomozót neveztek ki a vizsgálatot végző rendőrök élére, a munkát most Paulo Rebelo, Portugália egyik leghíresebb nyomozója vezeti. A személyi csere után közvetlenül a rendőrség ismét megjelent az Ocean Club szállodában, ahol a család tavasszal megszállt, és újabb 5 órán keresztül vizsgálták a helyszínt, valamint a környező tengerparti szakaszokat.

„Felbátorítanak minket a rendőrség nyomozásáról szóló hírek. Reméljük, hogy minden bizonyítékra gyorsan tudnak reagálni a nyomozás során” – nyilatkozta a szülők szóvivője, Clarence Mitchell.

Nagy-Britanniában közben felszólították azokat a turistákat, akik McCannékkel egy időben szálltak meg az Ocean Clubban, hogy adják le DNS-mintáikat és ujjlenyomataikat. A mintákat a rendőrség a Madeleine szobájában talált nyomokkal hasonlítaná össze.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?