Huba
19 °C
33 °C

Madeleine mellett pedofilokat is keresnek

2007.10.11. 16:18
A hét elején váltották le Madeleine-ügyet vizsgáló rendőrök vezetőjét, az új nyomozó ismét emberrablásra gyanakszik. Brit lapértesülések szerint Portugália párhuzamosan elindította eddigi legnagyobb pedofilok elleni műveletét, feltételezhető, hogy a két nyomozás között kapcsolat van, bár ezt hivatalosan nem ismerték el.

Újabb fordulatot vett a Madeleine McCann eltűnése ügyében indított nyomozás, a rendőrség most az az elméletet vizsgálja, hogy a négyéves skót kislányt egy pedofil rabolhatta el az ágyából, írja a Telegraph.co.uk.

A portugál rendőrség a fordulattal párhuzamosan indította az eddigi legnagyobb pedofilok elleni harcát: 75 olyan ingatlanon ütöttek rajta, ahol gyermekpornót töltöttek le. A Predator névre hallgató műveletben a rendőrség 80 gyanúsított 150 számítógépét vizsgálja meg.

Visszatértek az emberrablás elméletéhez

A művelet ugyan hivatalosan nem kapcsolódik a Madeleine-ügy nyomozásához, az azonban kiderült, hogy a bizonyítékok kezdik elterelni a gyanút a szülőkről, Kate és Gerry McCannről. Helyettük a rendőrség a nyomozás kezdeti szakaszához hasonlóan emberrablásra gyanakszik.

A négyéves Madeleine május 3-án tűnt el a dél-portugáliai Praia da Luz üdülőközpontjának Ocean Club nevű szállodájából, miközben a szülők az épülettől néhány méterre vacsoráztak. A szülők kampányt indítottak számos országban, hogy segítséget kapjanak kislányuk megtalálásához. Az eltűnés után közvetlenül a rendőrség emberrablásra gyanakodott, szeptember elején azonban a szülőkre terelődött a gyanú. Az egyetlen nyitott kérdés velük kapcsolatban az volt, hogy hova tűnhetett el a kislány holtteste.

Új nyomozó, új elméletek

A hét elején új nyomozót neveztek ki a vizsgálatot végző rendőrök élére, a munkát most Paulo Rebelo, Portugália egyik leghíresebb nyomozója vezeti. A személyi csere után közvetlenül a rendőrség ismét megjelent az Ocean Club szállodában, ahol a család tavasszal megszállt, és újabb 5 órán keresztül vizsgálták a helyszínt, valamint a környező tengerparti szakaszokat.

„Felbátorítanak minket a rendőrség nyomozásáról szóló hírek. Reméljük, hogy minden bizonyítékra gyorsan tudnak reagálni a nyomozás során” – nyilatkozta a szülők szóvivője, Clarence Mitchell.

Nagy-Britanniában közben felszólították azokat a turistákat, akik McCannékkel egy időben szálltak meg az Ocean Clubban, hogy adják le DNS-mintáikat és ujjlenyomataikat. A mintákat a rendőrség a Madeleine szobájában talált nyomokkal hasonlítaná össze.