Géza
-11 °C
-4 °C

Előzetesben a mádi ámokfutó

2003.11.04. 16:34
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a férfit, aki meg akarta késelni a feleségét, majd szögbelövő pisztollyal támadt a kiérkező rendőrökre Mádon.
Az ötven év körüli férfi még péntek este követte el a bűncselekményt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen. A zavart férfi először feleségének nyakát akarta elvágni egy késsel, a nőt csak a vastag ruházata mentette meg a sérüléstől.

Az elkövető azután is tovább dulakodott a nővel, miután az az utcán keresett menedéket előle. Dühe akkor sem csillapodott, amikor egy férfi a nő segítségére sietett, sőt megpróbálta hasba szúrni a férfit, akinek sikerült elugrania a döfés elől.

A késelő ezután hazament, és elkezdte olajjal fellocsolni a házat, feltehetőleg azért, hogy lángra lobbantsa az épületet. Az őrjöngő férfi lecsillapításához a település rendőrei is a helyszínre siettek, őket a dühöngő már egy szögbelövő pisztollyal fogadta.

A járőröknek végül sikerült lefegyverezni a tettest, és a dulakodás közben elsülő pisztoly sem okozott kárt senkiben. A férfit az eset után őrizetbe vették, a bíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte. A tettest több emberen elkövetett emberölési kísérlettel és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.