Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Madárpókokat loptak Kisvárdán

2008.04.08. 12:02
Jobbára ártalmatlan az a két pók, amiket terráriumostól vittek el egy magánlakásból.

Elloptak két madárpókot hétfőn egy kisvárdai fiatalembertől. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ügyben a fiatalember egyik barátját hallgatták ki, de tagadta a lopást. Őt és egy másik fiatalt a meglopott póktulajdonos édesanyja engedte be előzőleg a lakásba, ahonnan a pókok terráriummal együtt eltűntek. A 7 és a 15 centiméter nagyságú pókok még nem kerültek elő.

Azt nem tudni, hogy az ellopott pókok a madárpókok melyik fajához tartoztak, annyi bizonyos, hogy halálos veszedelmet feltehetően nem jelenthetnek az emberre. Juhari Bálint, hüllőszakértő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az afrikai és ázsiai fajok között vannak mérgezőbbek, de felnőtt ember számára ezek sem jelentenek halálos veszélyt.

Magyarországon kereskedelmi forgalomban inkább a nagyobb, színesebb dél-amerikai fajok találhatóak meg, ezek gyengébb méreganyaggal rendelkeznek és a szőrük válthat ki az erre érzékenyeknél kellemetlen allergiás reakciót. Fontos azonban, hogy a darázscsípéshez hasonlóan a kifejezetten érzékeny emberek bele is halhatnak a pók marásába.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?