Madeleine rózsaszín cicájára pályáznak a portugál rendőrök

2007.09.13. 15:19
Újabb bizonyítékok lefoglalására készülnek a májusban eltűn Madeleine McCann ügyében nyomozó portugál rendőrök. Leginkább a kislány plüsscicája és anyja naplója érdekli őket. Kate McCann Madeleine eltűnése óta vezeti a naplót.

Le akarják foglalni a portugál rendőrök a májusban eltűnt brit kislány, Madeleine McCann kedvenc plüssjátékát, egy rószaszín cicát. A rendőrség szerint a játék bizonyíték lehet az ügyben, aminek immár Madeleine szülei az első számú gyanúsítottjai. Ezért bekérnék azt a naplót is, amit a kislány anyja, Kate a gyermek eltűnése óta vezet, írja a Scotsman.

A Telegraph értesülései szerint Kate McCann lány eltűnése után kezdte vezetni a naplót. Ezt a Sun is megerősítette, a bulvárlapnak az apa, Gerry McCann nővére, Philomena mesélte el, hogy Kate az ő javaslatára kezdte vezetni a naplót.

"Azért ajánlottam neki, mert a portugál rendőrség az elején semmit sem tett, csak a médiafelhajtás után kezdtek komolyan nyomozni. Így azt mondtam Kate-nek, vezessen naplót, hogy Madeleine az előkerülése után tudhassa, hogy a szülei és a rokonai mindent megtettek érte" - nyilatkozta Philomena McCann.

Ugyanő a Scotmannek nyilatkozva felháborodásának adott hangot a plüsscica lefoglalásának terve miatt. "Mi a jóistenért kell nekik az a játék pont most? Miért nem gondoltak rá korábban? A portugál rendőröknek mindig utólag jut eszébe minden, eddig is túl későn tettek túl keveset" - nyilatkozta.

A rózsaszín plüsscica amúgy Madeleine eltűnése óta anyja elválaszthatatlan társa lett.

A Scotsman értesülései szerint a portugál rendőrök feltárásokra is készülnek egy templom közelében vezető út mellett. Értesüléseik szerint egy négyéves gyermek testét áshatták el ott. Ez a brit sajtóértesülések szerint a bíróságra eljuttatott nyomozati iratokban is szerepel.

A Scotsman úgy tudja, hogy a templom Madeleine utolsó ismert tartózkodási helye közelében van, ahol az eltűnése idején még útépítés folyt. Elképzelhetőnek tartják, hogy holttestét ekkor áshatták el. A portugál rendőrség feltételezései szerint ugyanis Madeleine már halott, bár ezt egyelőre semmilyen bizonyíték nem támasztja alá.