Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Megvan Madeleine elrablója a magánnyomozók szerint

2007.11.19. 13:00
Kapcsolódók (13)
Újabb ember keveredett gyanúba Madeleine McCann májusi eltűnésével kapcsolatban. Egy szemtanú azt állítja, látta, ahogy a május óta gyanúsított Robert Murat barátnője átadta Madeleine-t egy idegen férfinak.

Robert Murat barátnője is benne van Madeleine McCann elrablásában, nyilatkozott a CBS-nek a Metodo 3 detektíviroda. A nyomozók ugyanis találtak egy szemtanút, aki azt állítja, látta, ahogy május 5-én, az eltűnés után két nappal a nő átadta Maddie-t egy idegen férfinak. Ugyan a Metodo 3 nem árulta el a legújabb gyanúsított nevét, egy közeli forrás szerint a német származású nőt Michaela Walczuchnak hívják, írja a Sun.

"Száz százalékig biztosak vagyunk abban, hogy Maddie él. Most már ismerjük az elrablóját, tudjuk, hogy kicsoda, és hogy hogyan rabolta el a kislányt" - nyilatkozta a Metodo 3 vezetője, Francisco Marco, aki hozzátette, az információt már eljuttatta a rendőrségnek.

Robert Murat-t már május óta gyanúsítják, de barátnője ellen eddig nem találtak bizonyítékot, pedig két héten keresztül álruhás rendőrök is figyelték őket, miután a McCann házaspár két barátja azt állította, látták a férfit megszökni a portugál üdülőközpontból egy kislánnyal a karjában.

A 33 éves brit férfi akkor kezdett el udvarolni Michalea Walczuchnak, amikor az még egy házban lakott férjével, Luis Antonióval, fél évig mindhárman együtt éltek. Állítólag Michaela volt az oka annak, hogy Murat elvesztette Madeleine-nel egyidős kislányát, akit édesanyja magával vitt Nagy-Britanniába, miután megtudta, hogy Murat megcsalja őt a német származású nővel.

A nőt meggyanúsító Metodo 3 detektívirodát - amely száz százalékos sikerességi rátával dicsekedhet - a McCann szülők fogadták fel, a nyomozókat azokból az adományokból fizetik ki, amelyeket jótevőktől kapnak.

Gyanúsítottdömping

Madeleine McCann brit kislány nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint Madeleine-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg szülei egy, az apartmantól 120 méternyire lévő étteremben ettek.

A portugál rendőrség, a Guarda Nacional Republicana első megállapítása szerint a kislányt elrabolták. További nyomozás után a Polícia Judiciária (a portugál nyomozóhivatal) kijelentette, hogy feltételezésük szerint a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan. A nyomozás során többen is állították, hogy látták Madeleine-t Portugáliában vagy máshol. Annak ellenére, hogy több bizonyítékot is találtak, a rendőrség kijelentette, hogy a nyomozás még messze áll attól, hogy eredményt hozzon. 2007. szeptember 7-én bejelentették, hogy megtalálták Madeleine vérnyomait egy kocsiban, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek; ennek következtében anyját, Kate McCannt gyanúsítottá (arguida) nyilvánították. Később a portugál tengerparton, majd Marokkóban találtak nyomokat, de a kislányt azóta sem sikerült előkeríteni. Forrás: Wikipédia