Valér
-2 °C
0 °C

Madeleine szülei rablófotóval álltak elő

2007.10.26. 06:43
Gerry és Kate McCann, a tavasszal Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine szülei csütörtökön közzétették annak a férfinek képét, aki szerintük a lányukat elrabolta. A család önmagát tisztázó kampányban kezdett, az elmúlt napokban az apa és az anya először adott tévéinterjút.

A négyéves Madeleine-nek május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség a múlt hónap elején a kislány szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá.

Clarence Mitchell, a család szóvivőõje szerint az arcképet az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) rajzolója készítette, aki a sötét hajú, karjában egy kislányt tartó férfi alakját Jane Tannernek, a skót orvos házaspár egyik barátnőjének elmondása alapján vetette papírra. Jane Tanner a házaspárral vacsorázott azon az estén, amikor a kislány eltűnt, és elmondása szerint látott egy férfit távozni az üdülõközpontból, ahol a McCann család lakott. A férfi arca a képen nem látható, miután Tanner azt nem látta. A képen látható kislány ugyanolyan pizsamát visel, mint amilyen Madeleine-en volt az eltűnésekor.

A McCann házaspár láthatóan kampányba kezdett, hogy a közvélemény elõtt tisztázzák magukat az őket ért vádak alól. Madeleine eltûnése óta először adtak televízióban interjút. A spanyol tévéseknek elmondták, kislányuk eltűnése után hat hónappal is hisznek abban, hogy a 4 éves Madeleine él, és tagadták, hogy közük lenne lányuk halálához.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!