Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előkerültek az ellopott kisvárdai madárpókok

Terráriummal együtt elvittek két madárpókot hétfőn este Kisvárdán, de viszonylag hamar meg is lettek, a háromezer forintért elpasszolt trópusi ízeltlábúak.

Egy kisvárdai amatőr állatgyűjtőnek adták el a hétfőn este ellopott két madárpókot a tolvajok háromezer forintért. A gyűjtő a rádióban hallotta, hogy eltűntek az állatok és mivel a város nem jellemző élőhelye a madárpóknak, azonnal sejtette, hogy ő vette meg a lopott állatokat.

A vevő ráadásul ismerte a pókok eredeti tulajdonosát, így gyorsan kiderült, honnan származnak valójában a trópusi ízeltlábúak, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely, a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A két madárpókot egy születésnapi buli után lopták el gazdájától barátai. Először a lakásban ittak, ahol megmutatta kedvenceit, majd a városban folytatták a szórakozást, ahol később szétvált a csapat.

Néhányan visszamentek a lakásába, ahová a tulajdonos anyja beengedte őket, és onnan a terráriummal együtt elvitték a két madárpókot. A rendőrök tegnap az egyik gyanúsítottat kihallgatták, de ő akkor tagadta, hogy ellopták volna az állatokat.

A trópusi madárpókok inkább méretük miatt félelmetesek. Csak azokra jelent veszélyt a csípésük, akik allergiások, például a darázscsípésre. Érdekes adalék esetükben az is, hogy a madárpókok rendszertanilag különböznek a "nyolclábúaknak" is nevezett pókoktól, leginkább abban, hogy csáprágóik tapogatólábakká (pedipalpus) alakultak, tehát a madárpókoknak gyakorlatilag tíz lábuk van.