Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Előkerültek az ellopott kisvárdai madárpókok

Terráriummal együtt elvittek két madárpókot hétfőn este Kisvárdán, de viszonylag hamar meg is lettek, a háromezer forintért elpasszolt trópusi ízeltlábúak.

Egy kisvárdai amatőr állatgyűjtőnek adták el a hétfőn este ellopott két madárpókot a tolvajok háromezer forintért. A gyűjtő a rádióban hallotta, hogy eltűntek az állatok és mivel a város nem jellemző élőhelye a madárpóknak, azonnal sejtette, hogy ő vette meg a lopott állatokat.

A vevő ráadásul ismerte a pókok eredeti tulajdonosát, így gyorsan kiderült, honnan származnak valójában a trópusi ízeltlábúak, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely, a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A két madárpókot egy születésnapi buli után lopták el gazdájától barátai. Először a lakásban ittak, ahol megmutatta kedvenceit, majd a városban folytatták a szórakozást, ahol később szétvált a csapat.

Néhányan visszamentek a lakásába, ahová a tulajdonos anyja beengedte őket, és onnan a terráriummal együtt elvitték a két madárpókot. A rendőrök tegnap az egyik gyanúsítottat kihallgatták, de ő akkor tagadta, hogy ellopták volna az állatokat.

A trópusi madárpókok inkább méretük miatt félelmetesek. Csak azokra jelent veszélyt a csípésük, akik allergiások, például a darázscsípésre. Érdekes adalék esetükben az is, hogy a madárpókok rendszertanilag különböznek a "nyolclábúaknak" is nevezett pókoktól, leginkább abban, hogy csáprágóik tapogatólábakká (pedipalpus) alakultak, tehát a madárpókoknak gyakorlatilag tíz lábuk van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!