Gizella
9 °C
14 °C

Fekete mágia is védheti Orbánt

2005.08.08. 11:25
Mi a közös Rajnai Attilában, Molnár Lászlóban, Szabó Zoltánban, és Mayer Arankában? Az, hogy miután a nyilvánosság előtt negatív kontextusban említették Orbán Viktor volt miniszterelnök nevét, mindnyájukkal igen kellemetlen dolog történt. Miféle erők játszhattak ebben szerepet? Kampánycsapat dolgozik a "támadók" lejáratásán, vagy fekete mágia áll a dolgok hátterében?

Egymás után kényszerülnek magyarázkodásra azok, akik az elmúlt időszakban nyilvánosan bírálták Orbán Viktort. Elképzelhető, hogy átok ül a Fidesz elnökének ellenségein?

A ráolvasás gyenge


A Boszorkányszövetség szerint lehet, hogy fekete mágia védi Orbánt. Abaffy Cézár, a szövetség vezetője szerint az átok a gyakorlatban úgy történik, hogy a mágus megkeresi az ellenfél gyenge pontját és ott támadja. Az alanytól függ, hogy milyen eszközöket vesz igénybe a mágus, aki - mivel a ráolvasás gyenge átok - valamilyen ceremonális mágia során átkoz. "Az átok életfogytig tart" - tette hozzá Abaffy főboszorkány.

Az "átok" a nyár elején kezdődött. Szinte egyidőben azzal, hogy a Fővárosi Ítélőtábla helyreigazításra kötelezte az Orbán Viktor családi érdekeltségébe tartozó cég ügyeiről cikkező Élet és Irodalmat, Répássy Róbert fideszes képviselő kétségbe vonta a Tokaji borcsaták című cikksorozat szerzőjének szakmai szavahihetőségét.

Derékba tört karrierek

Rajnai Attila újságíró, azért kényszerült magyarázkodásra, mert az Orbán Viktorral ellentétes oldalon álló vezetésű Bács-Kiskun megyei önkormányzattal szerződéses kapcsolatban áll. A szerződés létének nyilvánosságra kerülése után szakmai hitelességét támadták, mert egyszer egy olyan eseményről írt a helyi lapban, amelyen nem volt jelen.

Az Orbán Viktor meggazdagodását vizsgáló bizottság szocialista elnökéről is csak júliusban derült ki, hogy a bíróság évekkel ezelőtt számviteli fegyelem megsértéséért elítélte. Az elnöknek a botrány kipattanása után le kellett mondania.

A bizottsági elnököt ezután ideiglenesen helyettesítő szocialista képviselőt a múlt szombat éjszaka pedig rendőrök állították meg, hogy megfújassák vele az alkoholszondát. Szabó mentelmi jogára hivatkozva megtagadta az ellenőrzést. Az eset kiderült, másnap az MSZP frakció elítélte Szabót, és elképzelhető, hogy a szabadságolások után megbüntetik.

Pénzzel bármit

Szerdán annak a főtanúnak a magánéletéről kerültek részletek a nyilvánosságra, aki állítása szerint maga szervírozta a kávét a volt miniszterelnöknek privát tanácsadás közben. A Fidesz sajtótájékoztatón beszélt az asszony szüleinek negyvenmilliós házáról.

A nagyobbik ellenzéki párt szerint Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni állítólagos lejáratókampányban. "Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér, hogy Orbánt gyanúba keverjék" - mondta Révész Máriusz egy sajtótájékoztatón.

Abaffy Cézár szerint is a pénzen múlik minden: "Először a mágus felméri az ellenfelet, majd ha úgy értékeli, elvégzi a szertartást" - mondta.

Persze az is elképzelhető, hogy a Fidesz pénzt, energiát nem kímélve kampánycsapatot működtet, amelynek célja, megtalálni a gyenge pontot mindazok életében, akik Orbánt támadják. Révész Máriusz fideszes szóvivő felvetésünkre elismerte a csapat létét. Mint mondta a legnehezebb dolguk az volt, amikor tíz évvel ezelőtt Molnár Lászlót rávették arra, hogy számviteli fegyelmet sértsen, de az sem volt könnyű feladat, hogy Szabó Zoltánba a megfelelő időben elegendő alkoholt pumpáljanak.