Adorján, Adrián
3 °C
8 °C

Szíven szúrta társát a magyar kamionos a Riviérán

2007.03.11. 11:13
Egy halottja volt annak a késeléssel végződő verekedésnek, amely vasárnapra virradóra tört ki magyar kamionosok között az olaszországi Ventimiglia közelében egy parkolóban.

A 43 éves tettes, akit a gyilkosság helyszínétől néhány méterre, még késsel a kezében vettek őrizetbe szándékos emberölés és súlyos testi sértés gyanújával, eddig ismeretlen okból szúrt le egy 35 éves sofőrt. Két másik férfit, egy 53 és egy 44 éves szintén magyar állampolgárt súlyos sérülésekkel szállítottak a sanremói, illetve a bordigherai kórházba.

Valamennyien az olasz-francia határvárosnál - a Riviéra olasz felén - várakoztak, miután Franciaországban szombat este 22 órától tilos a kamionforgalom. A rendőrségi jelentések szerint Spanyolországba tartottak.

A hatóságok megállapították, hogy mind a négyen erősen ittas állapotban voltak, ami összefügghetett azzal, hogy az áldozatnak éppen vasárnap lett volna a születésnapja. Az azonban mindeddig nem derült ki, hogy mi váltotta ki a tragédiába torkolló szóváltást, amelynek végén egyikük egy több mint 20 centiméteres pengéjű késsel szíven szúrta társát.

Szóváltással kezdődött

A Corriere della Sera (CdS) megírja a magyar elkövető és a magyar áldozat nevét is friss hírében. A teljes neveket nagyon rossz átírással közli az olasz lap, a monogrammok azonban többé-kevésbé kikövetkeztethetőek: Sz. L. valószínűleg az áldozat nevének rövidítése (bár az Sz. M. sem kizárt), őt 34 évesnek mondja a hír, míg C. A. a feltételezett tettes 43 éves a CdS szerint.

A San Remo News nevű olasz internetes újság írja le a legrészletesebben a történteket. Szerintük a vita egy szóváltással kezdődhetett, és ebbe avatkozott be C. A., aki a húszcentis késsel ledöfte Sz. L.-t, aki vasárnap lett volna 35 éves.

A konzulátus igyekszik segíteni, de nem kapott tájékoztatást

Az Index a római magyar nagykövetségtől megtudta, hogy a kaminonosok ügyével a milánói konzulátuson foglalkoznak. A konzulátuson csak annyit tudtunk meg, hogy sem az olasz rendőrség, sem más hatóság nem kereste meg a magyar diplomáciai képviseletet, így hivatalosan - a nemzetközi jog szabályait betartva - a magyar diplomaták nem tudnak beavatkozni az ügy intézésébe.

Informálisan egyébként megpróbáltak már tájékozódni az egyik sérült ügyében, akit kórházba szállítottak, és a többi érintettnek is segíteni próbálnak. Az olasz hatóságok a konzulátus szerint várhatóan csak hétfőn tájékoztatják a magyarokat az esetről, így a konzuli szervek ekkortól léphetnek fel hivatalosan is az ügyben.