Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eltűntek a túszejtők a körülzárt épületből

2002.12.18. 11:30
Túszul ejtették egy mainzi ékszerbolt tulajdonosát szerda hajnalban, de miután a rendőrség körülzárta a helyszínt, az elkövetők nyomtalanul eltűntek. A tulajdonost, akinek testére bombát erősítettek, kórházba szállították.
Szerdára virradóra túszul ejtettek egy 67 éves ékszerbolt-tulajdonost a németországi Mainzban. A túszejtők a leeresztett rácsozatú ékszerboltban tartották fogva a férfit. Az elkövetők bombát erősítettek az ékszerész testére, és azzal fenyegetőztek, hogy működésbe hozzák a robbanószerkezetet.

Nyomtalanul

A rendőrség körülzárta az épületet, és egy mentőautó is a helyszínre érkezett, azonban mint kiderült, az elkövetők, akik a bolt teljes ékszerkészletét akarták megkaparintani, ekkorra már nyomtalanul eltűntek. Egyelőre nem tisztázott, hogy zsákmánnyal, vagy anélkül távoztak. A bolttulajdonost, akinek bombát szereltek a testére, kórházba szállították. A rendőrség jelenleg vizsgálja a robbanószerkezetet.