Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Majomember riogatja Újdelhi lakóit

2001.05.16. 19:19
"Majomember" tartja izgalomban két hete Újdelhi több külvárosának lakóit. A rejtélyes idegen, akiről egyelőre nem tudni, hogy majom-e vagy egy beteges hajlamú férfi, módszeresen riogatja a helyi lakosokat, és a körülötte kialakuló hisztériának már több halálos áldozata van.
Az elmúlt két hét alatt egy rejtélyes, majomszerű élőlény a nyílt utcán - igaz, többnyire éjszaka - több embert megharapott és megkarmolt Újdelhi külvárosaiban. Támadásai után az idegen mindig kereket old, s a rendőrségnek eddig nem sikerült nyomára bukkannia.

"A harapások és karmolások az orvosi vizsgálatok szerint állattól származnak. Eszerint egy majmot kellene keresnünk, de az állatkert vezetői informáltak bennünket, hogy egyetlen állat sem szökött meg tőlük" - nyilatkozta Szures Roy, a rendőrség szóvivője.

'A majom újra itt van'

A majomember "csak" harapdál, de a körülötte kialakuló hisztéria már több életet követelt. Kedden egy szendergő várandós asszony ijedtében leesett lakása teraszáról, miután szomszédja hangos "a majom újra itt van!" - kiáltással felriasztotta álmából. A nő a kórházba szállítást követően meghalt. Két nappal korábban hasonló eset történt a város délkeleti részén is, ahol egy munkás az ijesztgetéstől megrémülve lezuhant egy épület emeletéről.

Prakas Csand, 37 éves munkás szintén találkozott a titokzatos lénnyel, bár ő szerencsésen túlélte a hétfő esti esetet. "Az erkélyünkön aludtam, mikor egy furcsa morgó hangra riadtam fel" - meséli. "Egy átlagos ember testalkatának megfelelő, szőrös élőlényt láttam magam előtt. Ekkor belémharapott." Chand dulakodni kezdett a támadóval, mire az leugrott az első emeleti erkélyről, és eltűnt az éjszakában.

Om Kali, 40 éves háziasszony, aki Chand közelében lakik, szintén átélte a rémséget. Ugyanaznap este a "szörny" őt is meglepte, szintén az erkélyen. Om asszony maradandó sérüléseket szenvedett: nyakán és bal karján hegek őrzik a váratlan randevú emlékét.

A szemtanúk segítségével megrajzolt rendőrségi fantomképek, melyeket a "majom" kézrekerítése érdekében függesztettek ki a falakra, azonban emberi vonásokat mutatnak: az egyik lapos orrú, szakállas, szúrós tekintetű lényt mutat, míg a másik egy vékony arcú, ritkás hajú, ápolatlan bajuszú és sötét szemüveges alakot. Ami azt illeti, a majmok ritkán viselnek szemüveget...