Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Majomnak nézte és hasba lőtte feleségét

2004.09.22. 15:35
Tévedésből végzett feleségével egy malajziai öregember. A hetvenéves földműves azt hitte, egy majom garázdálkodik gyümölcsöskertjében.
Agyonlőtte feleségét egy hetvenéves malajziai paraszt Kampung Kuala Wauban, jelentette a New Strait Times. Az idős földműves éppen gyümölcsös kertjében takarítgatott, amikor egy árnyalakot vett észre egyik dukufáján.

A férfi azt gondolta, hogy egy majom garázdálkodik a kertben, ezért fegyveréért szaladt, és egy lövéssel leterítette a betolakodót, mondta el a lapnak K. Manhoran, a szövetségi nyomozóhivatal főfelügyelője. Az áldozat a földre zuhant, a férfi ekkor ismerte fel, hogy hatvannyolc éves feleségét lőtte le.

Azonnal riasztotta a szomszédokat, ám az asszony kórházba szállítás közben életét vesztette. A tettest gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják, két év börtönbüntetésre ítélhetik.

Az idős férfi és neje már négy évtizede boldog házasságban élt. A tévedésből lelőtt asszonyt tizenhárom gyereke, száznál is több unokája és nyolc dédunokája gyászolja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!