Klaudia
-3 °C
3 °C

Elfogták a makói hármasgyilkosság feltételezett elkövetőjét

2008.05.18. 09:57
Egy nagymamát, az unokáját és annak volt barátját gyilkolták meg szombat este Makón. Több késszúrással végeztek velük. A tragédiát a lány barátja vette észre, ő értesítette a rendőrséget is

A rendőrség elfogta a makói hármasgyilkosság feltételezett elkövetőjét vasárnap kora délután Szegeden - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A bűncselekmény gyanúsítottja egy 26 éves makói férfi, az egyik áldozat ismerőse - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A fiatalember gyanúsítottkénti kihallgatása során részben beismerő vallomást tett, a rendőrség őrizetbe vette.

Az áldozatokon szúrt és vágott sebek voltak, az épületben dulakodás nyomait találták a rendőrök. A rendőrök szombaton este fél kilenckor kapták a bejelentést. Az épületben egy idős asszony, egy fiatalabb férfi és nő holttestét találták meg a nyomozók."

A meghalt lány és a barátja vacsorázni készültek, ezért a fiú szombat este elment érte - tudta meg a Független Hírügynökség - Amikor kinyitotta az ajtót, holtan találta barátnőjét, annak volt barátját és a nagymamát. Mindhárman erőszakos halált haltak.

A megölt fiú autója eltűnt

A hírügynökség úgy tudja, a lányhoz azért ment el a volt barátja, mert el akarta vinni a nála maradt személyes dolgait. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a tragédia miért és hogyan történt. A gyilkosság azért is rejtélyes, mert a meghalt fiú autója a tragédia után eltűnt a ház elől. Egy piros Opel Astrát keres a rendőrség, aminek a rendszáma ERE-658. A rendőrség több emberen elkövetett emberölés miatt indított nyomozást.

A Makó belvárosához közeli utcát, ahol a hármasgyilkosság helyszíne található, a rendőrök vasárnap napközben mindkét irányból teljes szélességében lezárták.

Márciusban is volt hasonló eset Makón

Makón két hónapja történt egy hasonló, három halálos áldozatot követelő tragikus eset. Március 6-án két férfi és egy nő holttestét találták meg egy makói családi házban. Az elsődleges adatok szerint egy harmincéves férfi lelőtte négy évvel idősebb élettársát és egy negyvenöt éves férfit, majd reggel öngyilkos lett.