Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Két tettes volt Makón?

2008.05.19. 17:38
Variációk hármasgyilkossára: a makóiak egy része úgy gondolja, P. József egyedül ölt, mások azt feltételezik, hogy volt bűntársa. Információink szerint a gyanúsított kihallgatásakor azt vallotta: egyik későbbi áldozatával közösen tervelte ki a gyilkosságot.

Lehetséges, hogy két tettese van a makói hármasgyilkosságnak. Egyikük őrizetben van, a másikuk halott. Erre utal legalábbis információink szerint az őrizetbe vett gyanúsított, P. József vallomása.

Klikk!

Úgy tudjuk: a 26 éves makói férfi a rendőröknek azt mondta, tettét nem egyedül, hanem S. Norberttel - az egyik későbbi áldozattal - közösen tervelte ki és hajtotta végre. Mindezt a rendőrség nem erősítette meg. Ami biztos: szombaton három holttesetet találtak Makón egy családi házban. Az áldozatokon - a 21 éves B. Noémin, 78 éves nagymamáján, B. Sz. Erzsébeten és a lány korábbi barátján, S. Norberten - szúrások és vágások nyomai voltak láthatók. A gyilkosságokat Noémi barátja fedezte fel.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 24 órán belül elfogta a gyanúsítottat. P. Józsefet Szegeden, egy szórakozóhelyen vették őrizetbe.

A "kételkövetős változat" szerint a két férfi pénzért és értékekért ment a házba. A két nő meggyilkolása után azonban valamin összevesztek és P. József hátbaszúrta S. Norbertet, majd Norbert autójával elmenekült a helyszínről. A gépkocsit a rendőrség Hódmezővásárhelyen lezárva találta meg, a kulcsa egy kukában volt.

A makóiak egy része nem hisz ebben a variációban, mert S. Norbertet - egy helybeli nőgyógyász gyermekét - rendes fiúnak tartották. P. Józsefről már nem voltak ilyen jó véleménnyel. A fiatalember szerintük agresszív és lelkiismeretét kisebb lopások terhelik.

Mások nagyon is lehetségesnek tartják, hogy S. Norbert nem csak áldozat, hanem tettes is. Ezt arra alapozzák, hogy Noémi korábban szakított a fiúval, aki sem ezt nem volt képes elfogadni, sem azt, hogy a lánynak már új barátja van. Munkatársával, egy gyógyszerésszel járt. Ráadásul a helyiek szerint Noémi állítólag félt is az exétől.

A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, ellene több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Jelenleg a hatóság azt ellenőrzi, hogy a feldúlt házból milyen értékek hiányoznak. Ezt ugyanis még nem sikerült megállapítani.