Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Én öltem a Fűtő utcában

2008.07.01. 08:21
Hetek óta rémálmok gyötrik, letartóztatása óta nem találkozhatott élettársával, nem láthatta két hónapos gyermekét sem, írja a makói hármasgyilkosság gyanúsítottjáról a Délmagyarország. A lap információi szerint lelkileg összeomlott P. József most beismerő vallomást tett, mondván: ő szúrta le a lányt, a nagymamát, és egykori batártját.

"Én öltem a Fűtő utcában!" - ezekkel a szavakkal ismerte be P. József, hogy május 17-én, Makón, egy családi házban ő ölte meg a 21 éves Boros Noémit, a lány nagymamáját, a 78 éves Szűcs Pálné Galambos Erzsébetet, illetve valamint a harmadik áldozatot, a 26 éves, szintén makói Siha Norbertet, írja a Délmagyarország. A Szegedi Városi Bíróság nyomozási bírója szeptember 20-áig meghosszabbította a hármas gyilkossággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

"Annyit megerősíthetek, hogy P. József saját kezdeményezésére beismerő vallomást tett", nyilatkozta a Délmagyarországnak Szívós Tamás szegedi ügyvéd. A súlyos bűncselekményekkel gyanúsított férfi kirendelt védője elmondta, P. Józsefet hetek óta rémálmok gyötrik, ráadásul letartóztatása óta nem találkozhatott élettársával, nem láthatta két hónapos gyermekét sem, lelkileg összeomlott.

P. József letartóztatásakor, még a bírósági meghallgatásán is azt mondta: nincs köze a két női áldozat megöléséhez, a férfi halálának körülményeiről pedig semmit nem árult el. Eddig azzal védekezett, hogy Siha Norbert zsarolta, azért tartott vele a Fűtő utcai házhoz, ahová egyébként külön érkeztek. A Délmagyarország úgy tudja, a zsarolást mostani beismerő vallomásában is fenntartotta, s mostani vallomásában annyival toldotta meg korábbi állítását, hogy a "házban a zsarolástól bekattant, és minden elsötétült előtte".

"A fiammal valamit csináltak, máskülönben nem vállalt volna el olyan bűncselekményeket, amit meggyőződésem szerint nem követett el", mondta a Délmagyarországnak P József apja. Aki szerint tény, hogy a fiának voltak kisebb-nagyobb stiklijei, de soha senkit nem bántott, soha senkire nem emelt kezet.

Az apa abban mindenesetre biztos, hogy József, pláne egyedül, képtelen volt három embert is halálra szúrni. (Ráadásul Siha Norbert, József volt barátja, magasabb és erősebb volt.) a férfi már csak azért sem érti a helyzetet, mert mikor legutóbb találkoztak, a fia arról beszélt, úgy alakulhatnak a körülmények, hogy néhány napon belül kiengedhetik, láthatja élettársát és két hónapos kisgyermekét.