Auguszta
-7 °C
0 °C

Tragédia Makón: három halottat találtak a hálószobában

2008.03.06. 16:50
Súlyos bűncselekmény áldozatait fedezték fel csütörtökön délután Makón. Meg nem erősített hírek szerint kettős gyilkosság és öngyilkosság történt egy családi házban.

Három halottat találtak egy makói lakásban csütörtökön. A helyszínelés jelenleg is tart, ezért a rendőrség egyelőre nem tud nyilatkozni a részletekről.

A Délmagyar.hu értesülései szerint a gyilkos két embert ölt meg a Kossuth utcai családi házban, majd önmagával is végzett.

A szomszédok csütörtökön kora délután találták meg a ház egyik szobájában a három holttestet. Annyi feltételezhető, hogy családi vagy féltékenységi dráma történt, a három halott közül ugyanis ketten élettársak voltak.

A Független Hírügynökség és a Délmagyar.hu szerint is minden bizonnyal szerelemféltés áll a dráma hátterében. Az egyik áldozat nevelt fia elmondta, hogy 43 nevelőapja albérlőként élt a párral a házban. Feltételezése szerint a nő férje féltékeny volt, ő ölhette meg az áldozatokat, majd magával is végzett. Úgy tudni, hogy a gyilkos lőfegyverrel végzett áldozataival.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője először annyit tudott mondani érdeklődésünkre, hogy két férfit és egy nőt találtak holtan a házban, de mivel a rendőrségi szemle csak nemrég kezdődött el, így más információ nem áll rendelkezésre.

Csütörtök este már részletesebb tájékoztatással tudott szolgálni Szenti Szabolcs. A szóvivőhelyettes nem cáfolta a kettős gyilkosság - öngyilkosság verziót, azt azonban hangsúlyozta, hogy a pontos körülmények rekonstrukciója még folyamatban van. Mint mondta az orvos és a fegyver szakértők még dolgoznak, a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés ügyében nyomoz. A hozzátartozók és a környéken lakók kihallgatása hamarosan megkezdődik.

A több mint hét órán át tartó helyszínelést követően a szóvivő arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy az elsődleges adatok szerint szerdáról csütörtökre virradóra a harmincéves K. Béla, a lakás tulajdonosa egy lőfegyverrel végzett a nála négy évvel idősebb élettársával, L. Piroskával és az ott tartózkodó negyvenöt éves G. Péterrel, majd reggel öngyilkos lett

Azt egyelőre nem tudni, hogy előre kitervelt szándékos gyilkosság, vagy dulakodást követő, hirtelen felindulásból elkövetett emberölés történt. A gyilkos fegyverről sem tudni még, hogy engedéllyel tartott pisztolyról vagy puskáról van-e szó. Az Index annyit tudott meg, hogy a lövöldözés valamikor szerdáról csütörtökre virradó éjjel történt, a holttesteket a hálószobában találták meg.

A bűncselekményt bejelentő szomszéd, egy idősebb férfi az MTI-nek elmondta, a lakást január 7-én megvásárló fiatal férfi és élettársa Berettyóújfaluból költözött Makóra. Az elmúlt hónapokban hangos szót, veszekedést nem hallott a lakásból. Csütörtök délután fél kettő tájban arra lett figyelmes, hogy valaki kiabál: "nagy baj van, fejbe lőtte magát." A tragédiát a lakást megvásárló férfi barátja fedezte fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!