Jusztina
1 °C
16 °C

Felgyújtottak egy fiatal lányt Makón

2006.07.20. 15:30
Szegedről Budapestre szállították azt 18 éves lányt, akit felgyújtottak Makón. Az elkövetőt, vagy elkövetőket a megyei rendőrség bűnügyi osztálya nagy erőkkel keresi.

Brutális bűncselekmény tettese vagy tettesei után nyomoz nagy erőkkel a Csongrád megyi rendőrség: csütörtökön érkezett egy bejelentés, hogy Makó külterületén egy súlyos égési sérüléseket szenvedett, 18 éves fiatal lányt találtak.

A rendőrség szerint a lányt valaki vagy valakik éghető folyadékkal öntötték le, majd meggyújtották.

A történtekről jelenleg igen keveset tudni, Tuczakov Szilvána Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Index érdeklődésére annyit tudott mondani, hogy a lányt a várostól 4-5 kilométerre, egy fás-cserjés területen találták meg délelőtt.

Szállítható állapotba hozták, és délután egy után elindult a lánnyal a mentőhelikopter Szegedről Budapestre, értesült a Független Hírügynökség. A lányt válságos állapotban vitték a szegedi bőrgyógyászati klinikára, testfelületének 70 egyes hírek szerint 80 százaléka megégett. A szegedi egészségügyi intézményben nem tudták ellátni a sérüléseit, ezért kell Budapestre szállítani. A mentőszolgálat szóvivője szerint a Szent István Kórházba viszik majd.

A kegyetlen bűncselekmény áldozata az egyik Makó környéki faluban lakik. Azt, hogy kik és miért akarták bántani, vagy megölni, egyelőre senki nem tudja, a megyei kapitányság bűnügyi osztálya még gyűjti az adatokat, keresi a nyomokat, a nyomzók próbálnak szemtanúkat felkutatni.