Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Előzetesben a makói hármas gyilkosság gyanúsítottja

2008.05.20. 17:06
Vizsgálati fogságban van már az a 26 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombaton ő ölt meg három embert Makón.

Szökés, elrejtőzés és bizonyítékok megsemmisítésének veszélye miatt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság kedd délután a makói hármas gyilkossággal gyanúsított P. Józsefet.

A férfit kedd délelőtt újra kihallgatták a nyomozók. Úgy tudjuk: a 26 éves férfi részben megváltoztatta korábbi vallomását. A két nő halálról beszélt, de a harmadik áldozat, S. Norbert halálának körülményeiről és a gyilkosság okairól nem volt hajlandó semmit mondani.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy szombaton ő ölt meg három embert Makón. Az áldozatok életét késsel vette el a gyilkos, a 21 éves B. Noémi, 78 éves nagymamája, B. Sz. Erzsébet és a lány korábbi barátja, S. Norbert testét halálos szúrások és vágások borították, amikor rájuk talált a fiatal lány jelenlegi barátja. Az épületben dulakodás nyomait találták a rendőrök.

Képek a helyszínről és a gyilkos eszközökről

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 24 órán belül elfogta a gyanúsítottat Szegeden, egy szórakozóhelyen. P.József első gyanúsítotti kihallgatásán részben beismerő vallomást tett, a rendőrség őrizetbe vette.

P. József egyedül ölt, mások azt feltételezik, hogy volt bűntársa. Információink szerint a gyanúsított kihallgatásakor azt vallotta: S. Norberttel, egyik későbbi áldozatával közösen tervelte ki a gyilkosságot.

A "kételkövetős változat" szerint a két férfi pénzért és értékekért ment a házba. A két nő meggyilkolása után azonban valamin összevesztek és P. József hátbaszúrta S. Norbertet, majd Norbert autójával elmenekült a helyszínről. A gépkocsit a rendőrség Hódmezővásárhelyen lezárva találta meg, a kulcsa egy kukában volt.