Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Egymillió dollárt zsákmányoltak a repülőtéren

2008.04.10. 08:14
Automata pisztolyokkal felfegyverkezett banda támadta meg a maláj főváros repterén működő pénzváltó két munkatársát, miközben azok épp feltölteni készültek a kasszát. A pénzváltó két biztonsági őre tüzet nyitott, s összesen vagy negyven lövés dördült. A rablók sértetlenül távoztak egymillió dolláros zsákmányukkal, a helyszínen hat sebesült maradt.

A maláj rendőrség nagy erőkkel keresi azt a rablóbandát, amely több mint egymillió dollárnyi készpénzt zsákmányolt a maláj főváros nemzetközi repülőterén. Az akciót helyi idő szerint szerda este hajtotta végre a négy-hat fős csoport, a Kuala Lumpur nemzetközi repülőtér indulási oldalán.

Az automata pisztolyokkal felfegyverkezett rablók egy pénzváltó két munkatársát, és az őket védő két biztonsági őrt támadták meg, miközben azok egy több mint egymillió dollárt tartalmazó zsákot vittek a repülőtér épületébe.

A helyi rendőrség vezetője újságírók előtt elmondta, hogy lövöldözés tört ki a biztonsági őrök és a rablók között - nagyjából negyven lövés dördülhetett, legalábbis a helyszínen talált töltényhüvelyek tanúsága szerint. Az öt percig tartó tűzpárbajban két járókelő, egy nepáli üzletember, és egy szolgálaton kívüli rendőr is megsérült, illetve a két biztonsági őr sem úszta meg sebesülések nélkül. Az áldozatok könnyebb sérüléseket szenvedtek, és kórházban ápolják őket.

A rendőrség szerint a rablók, akik nem viseltek maszkokat helyiek lehettek. A hatóságok szervezett bűnözésként kezelik az ügyet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!