Judit
2 °C
7 °C

Bombafenyegetés miatt visszafordult a Malév londoni járata

2002.10.06. 11:36
Bombafenyegetés miatt vasárnap visszafordult a Malév londoni járata, a gép 10 órakor indult, majd mintegy fél óra elteltével ismét a Ferihegyi repülőtéren landolt. A gépen nem találtak bombát, így az délután feltehetően újra felszállhat. Ezen a héten ez volt a második ilyen fenyegetés: pénteken a Malév New York-i járata kényszerült visszafordulásra bombariadó miatt.
Krebsz Adrienn, a Malév Rt. szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Ferihegyi irányító központba telefonon érkezett a fenyegetés - a gép akkor már a szlovák légtérben járt. A forgalmi igazgatóság tájékoztatása szerint a repülő normál körülmények között leszállt - tette hozzá

A gépen nem találtak bombát

Krebsz elmondta, hogy a gépet átvizsgálták, semmilyen robbanóeszközt nem találtak, s valószínűleg hasonló eredményre vezet az utasok, illetve poggyászaik ellenőrzése is. Így a gép várhatóan délután két órakor újra felszállhat.

Az utasok poggyásza a gépen marad

Pető György, a Budapest Airport Rt. szóvivőjének közlése szerint a Boeing 737-est távol mindentől, külső állóhelyen vizsgálják át. A szokásos eljárásnak megfelelően ilyenkor a gépen újra el kell végezni a biztonsági ellenőrzést, s az utasok a kézipoggyászt is a fedélzeten hagyják - ismertette.

A héten már a második

A gép és a csomagok ellenőrzése befejeződött, a gép újra felszállhat - mondták el a reptéri tűzoltóságon az Index megkeresésére. Ezen a héten ez volt a második ilyen fenyegetés: pénteken a Malév New York-i járata kényszerült visszafordulásra bombariadó miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?