Vilhelmina
11 °C
28 °C

Bombafenyegetés miatt visszafordult a Malév londoni járata

2002.10.06. 11:36
Bombafenyegetés miatt vasárnap visszafordult a Malév londoni járata, a gép 10 órakor indult, majd mintegy fél óra elteltével ismét a Ferihegyi repülőtéren landolt. A gépen nem találtak bombát, így az délután feltehetően újra felszállhat. Ezen a héten ez volt a második ilyen fenyegetés: pénteken a Malév New York-i járata kényszerült visszafordulásra bombariadó miatt.
Krebsz Adrienn, a Malév Rt. szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a Ferihegyi irányító központba telefonon érkezett a fenyegetés - a gép akkor már a szlovák légtérben járt. A forgalmi igazgatóság tájékoztatása szerint a repülő normál körülmények között leszállt - tette hozzá

A gépen nem találtak bombát

Krebsz elmondta, hogy a gépet átvizsgálták, semmilyen robbanóeszközt nem találtak, s valószínűleg hasonló eredményre vezet az utasok, illetve poggyászaik ellenőrzése is. Így a gép várhatóan délután két órakor újra felszállhat.

Az utasok poggyásza a gépen marad

Pető György, a Budapest Airport Rt. szóvivőjének közlése szerint a Boeing 737-est távol mindentől, külső állóhelyen vizsgálják át. A szokásos eljárásnak megfelelően ilyenkor a gépen újra el kell végezni a biztonsági ellenőrzést, s az utasok a kézipoggyászt is a fedélzeten hagyják - ismertette.

A héten már a második

A gép és a csomagok ellenőrzése befejeződött, a gép újra felszállhat - mondták el a reptéri tűzoltóságon az Index megkeresésére. Ezen a héten ez volt a második ilyen fenyegetés: pénteken a Malév New York-i járata kényszerült visszafordulásra bombariadó miatt.