Viola
-6 °C
-2 °C

Elfogták a párizsi Malév-gép telefonos fenyegetőjét

2002.10.12. 11:53
Személyes bosszú vezette azt a budapesti férfit, aki pénteken megfenyegette a Malévet, és emiatt a társaság Párizsba tartó járatának vissza kellett fordulnia. A rendőrség elfogta a bombával fenyegetőző telefonálót, aki beismerő vallomást tett. A rendőrök szerint a párizsi gép egyik utasa és az elkövető közötti munkahelyi konfliktus áll az ügy hátterében. A korábbi három bombariadó okozóját továbbra is keresi a rendőrség.
A 26 éves férfit a rendőrség szombaton, a hajnali órákban vette őrizetbe. A fiatalembert - aki pénteki telefonhívásában azt közölte, hogy a párizsi járat fedélzetén bomba van - közveszéllyel való fenyegetéssel gyanúsítják, és a hatóságok kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

Más kapta az ingyen utat

Gelencsér István őrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság Repülőtéri Biztonsági Szolgálatának illetékese az ORFK szombati sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a férfi részletes, mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett az ügyben. Az őrnagy tájékoztatása szerint a telefonos fenyegetés hátterében egy munkahelyi konfliktus áll: a fiatalember ugyanis méltánytalannak érezte, hogy nem ő nyerte meg azt a - párizsi úttal járó - versenyt, amelyet munkahelyén, egy belvárosi étteremben hirdettek meg. A gyanúsított a kihallgatáson elmondta, hogy bosszúból fenyegette meg a járatot, amelyen a verseny nyertese ült.

Felhívta az információs szolgálatot

A bűncselekmény felderítésében, a hívások ellenőrzésében a rendőrség mellett a társszerveknek, így például a Nemzetbiztonsági Hivatalnak is jelentős szerepe volt. A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított a fenyegetés előtt felhívta a Malév információs szolgálatát, és a párizsi járat indulása felől érdeklődött. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rendőrség továbbra is nyomoz a zürichi járat szintén pénteki megfenyegetése miatt. Keresik az elkövetőt a két korábbi ügyben is, amikor a Malév londoni és New York-i járatának kellett bombariadó miatt visszafordulnia. Krebsz Andrienn, a Malév szóvivője elmondta, hogy egy-egy repülőgép visszafordítása bombafenyegetés miatt jelentős anyagi és erkölcsi kárral jár a vállalatnak, és e mellett sok kellemetlenséget okoz az utasoknak is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!