Olivér
4 °C
8 °C

Ismét fajtalankodással vádolják Malinákot

2003.09.23. 13:19
Miután a bíróság szeptemberben már elítélte, a kunszentmiklósi helyi képviselőt most újabb esetek elkövetésével gyanúsítják. A polgármester szerint, ha vádak igazak, akkor arról a TV2, meg az RTL Klub tehet. Az ügy pikantériája, hogy a bíróság első fokon - egyebek között fajtalankodás vádjával - két év három hónap letöltendő szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélte Malinákot.
A Bács-Kiskun megyei rendőrség kedd este ismét előállította, majd őrizetbe vette Malinák Árpádot, Kunszentmiklós egyik önkormányzati képviselőjét. A feljelentések szerint Malinák ebben a hónapban a Kiskunsági Kulturális Egyesület (KIKE) székházában megismerkedett három 13 éves fiúval, akiket a teljes jogú KIKE-tagságuk megbeszélése ürügyén a lakására csalt, ott pornófilmeket vetített nekik, majd fajtalankodott velük.

Motor volt

Bődi Szabolcs polgármester első gondolata az volt, hogy az történt, ha valóban megtörtént, amit "az RTL Klub, meg a TV2 szinte követendő példaként" tűz műsorra nap mint nap. Nem lát okot arra, hogy Malinákot hivatali tisztségéből felfüggesszék, hiszen a bíróság még nem hozott jogerős ítéletet egyik ügyben sem. Különben is, "nem a hivatalával, hanem a magánéletével" kapcsolatosak a vádak. A fideszes városvezető, akinek őszi kampányának egyik motorja volt Malinák, egyébként azért is furcsának tartja a hírt, mert Malináknak saját lakása nem volt, televízióját meg ellopták.

Esküt tehetett a börtönben

A fiatalember ügye tavaly is megosztotta Kunszentmiklóst. Az önkormányzati választás után azzal vádolták a képviselővé választott Malinákot, hogy az egyesületébe felvett polgári szolgálatosok fizetését ő vette fel, valamint a polgári szolgálattételre való felvétel feltételeként természet elleni fajtalanságra tett ajánlatot. A helyi jobboldal akkor koncepciós eljárást sejtett. A baloldal szerintük azzal vágott vissza súlyos választási vereségéért, hogy lehetetlen helyzetbe hozták azt az embert, aki lapjában pedig rendszeresen támadta a korábbi MSZP-s városvezetést. Bődi akkor az Indexnek úgy nyilatkozott: Malinákot nem lenne szabad a bírósággal eltakarítani az útból. A fiatalember - a hazai politikában egyedülálló módon - az előzetes letartóztatásban tehette le képviselői esküjét. A testület többsége a tisztséggel járó havi negyvenezer forinttal akarta segíteni a rossz anyagi körülmények között élő fiatalembert.

Malinákot tavasszal kiengedték a börtönből, a bíróság első fokon pedig bizonyítottnak látta a vádakat, ezért első fokon, nem jogerősen két év három hónap letöltendő szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélte a Kecskeméti Városi Bíróság.

Malinák barátja, a KIKE tagja, Pártai László, aki az Indexnek januárban elmondta, hogy "teljesen hülyeségnek" tartja az orális szex vádját, most megdöbbenve áll az események előtt. Nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy ez is a Malinák ellen folyó koncepciós eljárás része lenne, azt viszont hangsúlyozta, hogy a KIKE-elnök független és nem fideszes képviselő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?