Ilona
17 °C
33 °C

Ismét fajtalankodással vádolják Malinákot

2003.09.23. 13:19
Miután a bíróság szeptemberben már elítélte, a kunszentmiklósi helyi képviselőt most újabb esetek elkövetésével gyanúsítják. A polgármester szerint, ha vádak igazak, akkor arról a TV2, meg az RTL Klub tehet. Az ügy pikantériája, hogy a bíróság első fokon - egyebek között fajtalankodás vádjával - két év három hónap letöltendő szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélte Malinákot.
A Bács-Kiskun megyei rendőrség kedd este ismét előállította, majd őrizetbe vette Malinák Árpádot, Kunszentmiklós egyik önkormányzati képviselőjét. A feljelentések szerint Malinák ebben a hónapban a Kiskunsági Kulturális Egyesület (KIKE) székházában megismerkedett három 13 éves fiúval, akiket a teljes jogú KIKE-tagságuk megbeszélése ürügyén a lakására csalt, ott pornófilmeket vetített nekik, majd fajtalankodott velük.

Motor volt

Bődi Szabolcs polgármester első gondolata az volt, hogy az történt, ha valóban megtörtént, amit "az RTL Klub, meg a TV2 szinte követendő példaként" tűz műsorra nap mint nap. Nem lát okot arra, hogy Malinákot hivatali tisztségéből felfüggesszék, hiszen a bíróság még nem hozott jogerős ítéletet egyik ügyben sem. Különben is, "nem a hivatalával, hanem a magánéletével" kapcsolatosak a vádak. A fideszes városvezető, akinek őszi kampányának egyik motorja volt Malinák, egyébként azért is furcsának tartja a hírt, mert Malináknak saját lakása nem volt, televízióját meg ellopták.

Esküt tehetett a börtönben

A fiatalember ügye tavaly is megosztotta Kunszentmiklóst. Az önkormányzati választás után azzal vádolták a képviselővé választott Malinákot, hogy az egyesületébe felvett polgári szolgálatosok fizetését ő vette fel, valamint a polgári szolgálattételre való felvétel feltételeként természet elleni fajtalanságra tett ajánlatot. A helyi jobboldal akkor koncepciós eljárást sejtett. A baloldal szerintük azzal vágott vissza súlyos választási vereségéért, hogy lehetetlen helyzetbe hozták azt az embert, aki lapjában pedig rendszeresen támadta a korábbi MSZP-s városvezetést. Bődi akkor az Indexnek úgy nyilatkozott: Malinákot nem lenne szabad a bírósággal eltakarítani az útból. A fiatalember - a hazai politikában egyedülálló módon - az előzetes letartóztatásban tehette le képviselői esküjét. A testület többsége a tisztséggel járó havi negyvenezer forinttal akarta segíteni a rossz anyagi körülmények között élő fiatalembert.

Malinákot tavasszal kiengedték a börtönből, a bíróság első fokon pedig bizonyítottnak látta a vádakat, ezért első fokon, nem jogerősen két év három hónap letöltendő szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélte a Kecskeméti Városi Bíróság.

Malinák barátja, a KIKE tagja, Pártai László, aki az Indexnek januárban elmondta, hogy "teljesen hülyeségnek" tartja az orális szex vádját, most megdöbbenve áll az események előtt. Nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy ez is a Malinák ellen folyó koncepciós eljárás része lenne, azt viszont hangsúlyozta, hogy a KIKE-elnök független és nem fideszes képviselő.