Valér
-2 °C
0 °C

Lemondásra szólítják a fajtalankodással vádolt képviselőt

2003.09.26. 16:06
A kunszentmiklósi polgármester most először javasolja, hogy az első fokon fajtalankodásért már elítélt, egy újabb eset kapcsán hétfőn ismét őrizetbe vett Malinák Árpád mondjon le tisztségéről. A Bács-Kiskun megyei kisváros hetvenöt lakója a városvezetést bíráló nyílt levelet tett közzé.
Bődi Szabolcs, Kunszentmiklós polgármestere javasolni fogja a fajtalankodással vádolt Malinák Árpádnak, hogy mondjon le képviselői mandátumáról - hangzott el azon a Petőfi Népe által idézett sajtótájékoztatón, amelyet a kisvárosnak azok a politikusai tartottak, akik korábban kiálltak Malinák mellett. Amikor Malinákot az önkormányzati választások előtt hasonló vádakkal vették őrizetbe, akkor Bődi még kiállt mellette, sőt, megszervezte, hogy a börtönben tegye le képviselői esküjét.

A gyerekek nem hazudnak

A végleges bírói döntésig Malinák Árpádot ártatlannak tekintik, ám a lapnak arra a kérdésére, hogy a polgármester elképzelhetőnek tartja-e, hogy a gyerekek hazudnak, Bődi így válaszolt: "Az egyik gyereket ismerem, tanítottam is, a család régi ismerőse, mondhatom azt, hogy a barátja vagyok. Kizárt dolognak tartom azt, hogy ez a kisfiú hazudott volna."

A polgármester az eset kirobbanását követően az Indexnek a hét elején még azt válaszolta, hogy nem lát okot arra, hogy Malinákot hivatali tisztségéből felfüggesszék és kijelentette: az történt, ha valóban megtörtént, amit "az RTL Klub, meg a TV2 szinte követendő példaként" tűz műsorra nap mint nap.

Malinák Árpádot a hét elején vették ismét őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint három tizenhárom éves fiút felcsalt a lakására, közülük az egyikükkel fajtalankodott, a másik kettőt pedig arra próbált rábírni. A Fidesz-MDF színeiben politizáló képviselőnek nem ez az első összeütközése a törvénnyel. Tavasszal nem jogerősen két év három hónap letöltendő szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélték polgári szolgálatosok fizetésének felvétele, valamint fajtalankodás miatt. Malinák akkor is, most is ártatlannak vallja magát.

Nem szolgalelkűek

Híres-hírhedt lett szülővárosunk, lakhelyünk - kezdődik az a nyílt levél, amelyet 75 kunszentmiklósi lakos írt alá. Ebben a jelenlegi városvezetés szemére vetik, hogy neves helyi szakembereket mozdított el tisztségéből. A Malinák-üggyel kapcsolatban felteszik a kérdést: "Nem túlzás a nép bőréből kiszabni 250 ezer forint havi juttatást az újra letartóztatottnak, aki kiskorú gyermekeinket megrontani képes a KIKÉ-ben, a Magyar Házban?" Levelüket egy intelemmel fejezik be: "Ne higgye, Bődi úr, hogy Kunszentmiklós népe primitív, iskolázatlan, ostoba, birkatürelmű, szolgalelkű csordanép!!! Hogy engedi (csak késő ne legyen!) nyakára hágni akármilyen gazdasági, politikai, vagy hitbéli csoport diktátumát bárki nevében is."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!