Jusztina
1 °C
16 °C

Lemondásra szólítják a fajtalankodással vádolt képviselőt

2003.09.26. 16:06
A kunszentmiklósi polgármester most először javasolja, hogy az első fokon fajtalankodásért már elítélt, egy újabb eset kapcsán hétfőn ismét őrizetbe vett Malinák Árpád mondjon le tisztségéről. A Bács-Kiskun megyei kisváros hetvenöt lakója a városvezetést bíráló nyílt levelet tett közzé.
Bődi Szabolcs, Kunszentmiklós polgármestere javasolni fogja a fajtalankodással vádolt Malinák Árpádnak, hogy mondjon le képviselői mandátumáról - hangzott el azon a Petőfi Népe által idézett sajtótájékoztatón, amelyet a kisvárosnak azok a politikusai tartottak, akik korábban kiálltak Malinák mellett. Amikor Malinákot az önkormányzati választások előtt hasonló vádakkal vették őrizetbe, akkor Bődi még kiállt mellette, sőt, megszervezte, hogy a börtönben tegye le képviselői esküjét.

A gyerekek nem hazudnak

A végleges bírói döntésig Malinák Árpádot ártatlannak tekintik, ám a lapnak arra a kérdésére, hogy a polgármester elképzelhetőnek tartja-e, hogy a gyerekek hazudnak, Bődi így válaszolt: "Az egyik gyereket ismerem, tanítottam is, a család régi ismerőse, mondhatom azt, hogy a barátja vagyok. Kizárt dolognak tartom azt, hogy ez a kisfiú hazudott volna."

A polgármester az eset kirobbanását követően az Indexnek a hét elején még azt válaszolta, hogy nem lát okot arra, hogy Malinákot hivatali tisztségéből felfüggesszék és kijelentette: az történt, ha valóban megtörtént, amit "az RTL Klub, meg a TV2 szinte követendő példaként" tűz műsorra nap mint nap.

Malinák Árpádot a hét elején vették ismét őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint három tizenhárom éves fiút felcsalt a lakására, közülük az egyikükkel fajtalankodott, a másik kettőt pedig arra próbált rábírni. A Fidesz-MDF színeiben politizáló képviselőnek nem ez az első összeütközése a törvénnyel. Tavasszal nem jogerősen két év három hónap letöltendő szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélték polgári szolgálatosok fizetésének felvétele, valamint fajtalankodás miatt. Malinák akkor is, most is ártatlannak vallja magát.

Nem szolgalelkűek

Híres-hírhedt lett szülővárosunk, lakhelyünk - kezdődik az a nyílt levél, amelyet 75 kunszentmiklósi lakos írt alá. Ebben a jelenlegi városvezetés szemére vetik, hogy neves helyi szakembereket mozdított el tisztségéből. A Malinák-üggyel kapcsolatban felteszik a kérdést: "Nem túlzás a nép bőréből kiszabni 250 ezer forint havi juttatást az újra letartóztatottnak, aki kiskorú gyermekeinket megrontani képes a KIKÉ-ben, a Magyar Házban?" Levelüket egy intelemmel fejezik be: "Ne higgye, Bődi úr, hogy Kunszentmiklós népe primitív, iskolázatlan, ostoba, birkatürelmű, szolgalelkű csordanép!!! Hogy engedi (csak késő ne legyen!) nyakára hágni akármilyen gazdasági, politikai, vagy hitbéli csoport diktátumát bárki nevében is."