Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Tűzhalál az Öreg Malomban

2005.12.07. 09:08
Kigyulladt egy fogadó Sárkeresztesen. Egy ukrán nő meghalt a balesetben, az eddigi adatok szerint nem hagyta el egyből az égő házat, hanem felszaladt a tetőre menteni a holmiját. A tűz a jacuzzis szaunában keletkezhetett.
Egy ukrán nő meghalt, egy asszony könnyebben megsérült szerdán hajnalban, amikor kigyulladt egy sárkeresztesi fogadó - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség.

A tűzoltók fél háromkor érkeztek az Öreg Malom nevű fogadóhoz, amelynek a tetőszerkezete akkor már lángokban állt - mondta el Dobson Tibor, az országos katasztrófavédelem szóvivője.

A tűz eloltása után a Fejér megyei fogadóban a tűzoltók egy elszenesedett holttestet találtak. A tűz feltehetően a kétszintes fogadóhoz épített, féltetős jacuzzis szaunában keletkezett, s onnan terjedt át az épületre - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes hozzátette, a tűz kitörésekor többen tartózkodtak az épületben, de a három nő kivételével mindenki kimenekült a házból.

Ők feltehetően a holmijukért szaladtak fel a padlástérben levő szobába. A gyorsan terjedő lángok elől két nőnek a tetőablakon keresztül sikerült az épület tetejére menekülni - őket a kiérkező tűzoltók hozták le onnan - egy fiatal ukrán nő viszont bennégett a szobában.

A tűz keletkezésének okát még vizsgálja a tűzoltóság - közölte az MTI-vel Katzer László tűzoltó alezredes.