Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Három bombariadó egy napon a Mammutban

2005.05.14. 20:40
Szombaton háromszor vonultak ki a tűzszerészek a budai bevásárlóközpontba bombariadó miatt, a rendőrség a vizsgálat ideje alatt órákra lezárta az épületeket.

Először szombat délelőtt fél tízkor ürítették ki a budai Mammut I és Mammut II bevásárlóközpontot, mert néhány perccel korábban egy ismeretlen telefonáló közölte, hogy bombát helyeztek el az épületben. A tűzszerészeknek három óra alatt vizsgálták át a két hatalmas épületet, de semmilyen robbanószerkezetet nem találtak, mondta el Sas Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Legközelebb délután hármkor kapott újabb bombafenyegetést a rendőrség, a másodszori átvizsgáláskor azonban már nem ürítették ki a bevásárlóközpontot, és bombát ezúttal sem találtak. A harmadik riasztás este hat után érkezett és a Mammut II épületét megint kiürítették, de a tűzszerészek ez esetben sem találtak semmit.

Egyelőre nem tudták megállapítani, hogy a telefonos fenyegetések egy és ugyanazon személytől érkeztek-e, vagy sem. A valótlan bombariadó közveszéllyel fenyegetésnek számít, amit két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnek, de akár közérdekű munka vagy pénzbüntetés is kiszabható az elkövetőre.

Egy hónappal ezelőtt valaki a budapesti Déli-pályaudvaron okozott több órás forgalomkiesést hamis bombariadóval.