Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Rendőrségi eljárást indítanak a mandulaműtétes kisfiú halála miatt

2005.03.24. 16:57
Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást indít a Baranya megyei rendőrkapitányság a mandulaműtét után meghalt kisfiú ügyében.

Büntetőeljárást indított a rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt annak megállapítására, kit terhel a felelősség egy februárban mandulaműtéten átesett kisfiú halála miatt, közölte a rendőrség csütörtökön.

A rendőrség a négyéves kisfiú boncolásáról érkezett szakértői vélemény ismeretében döntött" - mondta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki a vizsgálatok eredményéről nem közölt részleteket.

A szentegáti kisfiú manduláit február 24-én, a pécsi gyermekkórházban távolították el. Az operáció problémamentes volt, a sebek szépen gyógyultak, ezért a fiút két nappal később hazaengedték.

Nem találkozott a két mentő

Egy nappal a kontroll előtt, március 3-án éjjel vérezni kezdett a kisgyerek torka, ezért újra beszállították Szigetvárra. Az ottani kórházban viszont nincs fül-orr-gége osztály, ezért az ügyeletes orvos továbbküldte a Pécs felé. A Híradó szerint az ottani vérrellátó átszervezése miatt nem volt vér a kórházban.

A mentőben nem volt orvos, ezért Pécsről elindítottak egy rohamkocsit a megfelelő szakemberrel. A terv szerint félúton találkoztak volna, és a kisfiút a másik jármű vitte volna tovább. A kisfiú azonban nem sokkal indulás után a mentőautóban meghalt.