2024. június 19. 15:00
Horvátország
Albánia
Volksparkstadion II. forduló
2024. június 19. 18:00
Németország
Magyarország
StuttgartArena II. forduló
2024. június 19. 21:00
Skócia
Svájc

Ötvenen sérültek meg a manhattani robbanásban

2002.04.26. 10:22
Legalább ötvenen sérültek meg abban a robbanásban, amely csütörtökön történt a manhattani Chealsea egyik toronyházában. A hatóságok szerint baleset, nem pedig merénylet történt az épületben, amely egy műszaki iskolának, számos irodának és lakásnak adott helyet.
A hatóságok eddigi vizsgálataik alapján kizártnak tartják, hogy terrorcselekmény idézte volna elő azt robbanást, amely ötven embert sebesített meg a new yorki Chealsea egyik magas épületében - jelentette ki Michael Bloomberg, New York polgármestere. A környéken lakók egy mennydörgésszerű hangot halottak a 19-ik utcában álló épületből, de lángok nem látszódtak kívülről. Az épület az iskolán kívül, számos irodának és lakásnak adott helyet.

Vegyi anyag idézhette elő a robbanást

Az áldozatok közül hatnak válságos az állapota - jelentette a St. Vincent kórház. Több mint száz fővel a helyszínre érkező tűzoltók evakuálták az épületben lévő Apex Műszaki Iskola tanulóit, a környéket pedig lezárták a Tizenkilencedik utca és a Hatodik sugárút közelében.

A robbanás kitörte az ablakokat, és törmelékkel borította be az egész utcát. A rendőrség először arra gyanakodott, hogy egy földszinten található bojler okozta a balesetet, de az alaposabb vizsgálatok kizárták ezt a lehetőséget. A tűzoltók most azt feltételezik, hogy a detonációt az épületben működő egyik cég maratáshoz használt illékony vegyi anyagának berobbanása idézte elő.