Haldoklik a Manson-banda egyik tagja, szabadon engedhetik

2008.07.15. 07:42
Végső stádiumú agydaganatban szenved Susan Atkins, a Manson-banda életfogytiglani börtönre ítélt tagja. A Sharon Tate színésznő meggyilkolásában tevékeny szerepet vállaló nőt most szabadon engedhetik.

Halálos betegségére tekintettel szabadon engedhetik Charles Manson bandájának egyik tagját. Susan Atkinst többszörös gyilkosság miatt ítélték életfogytiglanra, de végső stádiumu agydaganata miatt a Los Angeles-i ügyészség most kiengedné a börtönből.

Az ügyészség ugyanakkor nem kegyelmet kért Atkinsnak, azaz a nőt nem mentenék fel büntetése alól.

Atkins egyike volt azoknak, akik 1969-ben részt vettek a hírhedt Tate-gyilkosságokban. 1969. augusztus 8-ról 9-re virradó éjjel az emigráns lengyel filmrendező, Roman Polanski és felesége, az ifjú szinésznő Sharon Tate villájában az akkori idők egyik legbrutálisabb bűnténye történt. A gyilkosok, mint később az esküdtek bizonyítottnak találták, mindannyian Chales Manson bandájához tartoztak.

Manson, aki családtagjainak nevezte a bűvöletében tartott fiatal férfiakat és lányokat, nem volt jelen. Az esküdtszék a perben azonban úgy találta, hogy az ő utasítására történtek a gyilkosságok.

A támadók hárman voltak: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel és Charles "Tex" Watson. A negyedik, Linda Kasabian volt a sofőr, mivel csak neki volt jogosítványa. Kasabian a gyilkosságokban nem vett részt, bár némelyiknek a szemtanúja volt, ezért lehetett később a vád koronatanúja. A nyolc és fél hónapos terhes Sharon Tate-tel valamint négy vendégével válogatott kegyetlenséggel végeztek Atkinsék.

A rákövetkező éjszakán aztán újabb brutális gyilkosságok történtek. Megölték Leno LaBianca szupermarket-tulajdonost és második feleségét, Rosemaryt. A Tate -és a LaBianca-gyilkosságok tettesei Mansonnal együtt egy másik, jelentéktelen ügy kapcsán kerültek bíróság elé.

Susan Atkins, akit egy kisstílű ügyben börtönbe csuktak, a cellában a gyilkosságokkal hencegett egy másik fogolynak, aki az információkat továbbadta a börtönséta során egy barátnőjének, egy prostituáltnak. Ez a nő, Ronnie Howard, végül nagy nehézségek árán érintkezésbe lépett a rendőrökkel, és mindent elmondott.

  • Hírek
  • Hírek