Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Többezer futó a Budapest Maratonon

2004.10.03. 17:56
A Hősök teréről rajtoló 19. Plus Budapest Nemzetközi Maraton miatt a futóversenyek útvonalai mentén forgalmi akadályok nehezítették a főváros közlekedését. Az útlezárások teljes feloldására délután négyig kellett várni.
Reggel nyolc órakor kezdődtek a 19. Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál eseményei a fővárosban. A Hősök teréről rajtoló versenyek, a négy kilométeres futások, a gyaloglóverseny, a maraton többezer nézőt és többezer versenyzőt mozgattak meg, emiatt a futóversenyek útvonalai mentén forgalmi akadályokra kellett számítani.

A belvárost keresztülszelő, a Duna mindkét oldalán végigtrappoló maratoni futás miatt nemcsak a pesti oldalon, de Budán is útlezárások nehezítették a közlekedést. A verseny díjkiosztója délután kettőkor volt, az útlezárások teljes feloldására azonban délután négyig kellett várni.

Kenyai győzelem

Klikk a képre!
Jacton Odhiambo révén kenyai győztest avattak a 19. Budapest Nemzetközi Maratonon. Magyarország legnagyobb szabadidős sporteseményén csaknem tizennégyezren húztak futócipőt és majd százötvenezren látogattak ki a futók, a változatos sport és zenés programok kedvéért a Felvonulási térre, vagy szurkoltak az útvonal mentén.

Három esztendő után ismét külföldi futó, a kenyai Jacton Odhiambo (2:24:17) szakította át elsőként a célszalagot a magyar bajnoki címet szerző veszprémi Ádok Roland előtt. Staicu Simona új pályacsúccsal (2:38:17) rajt-cél győzelmet aratott a nők mezőnyében. Érdekesség, hogy élete első maratonját teljesítette a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Molnár Tamás, aki 4:40:32 órás idővel ért célba. A futófesztivál keretében megrendezett 7,3 km-es minimaratont a szombathelyi Kálovics Anikó, illetve a szekszárdi Csillag Balázs nyerte.