Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Életeket veszélyeztetett a bemutogató motoros?

2006.09.11. 12:01
Butaságnak minősítette Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred parancsnok-helyettese, hogy vasárnap este az őrezred három civil gépkocsijával hatan sakkban tartottak egy motoros futárt, aki előzőleg középső ujjával bemutatott a biztonsági embereknek. Az elhúzódó intézkedés miatt nagy torlódás alakult ki a Margit hídon és a körút budai részén.

A Köztársasági Őrezred vasárnap esti akciója a motoros pizzafutár ellen szabálysértési feljelentéssel folytatódik, tájékoztatta az Indexet Kardos Imre, az őrezred parancsnok-helyettese. Vasárnap a Margit hídon és a Krisztina körúton torlódás alakult ki, mert a híd közepét az őrezred három civil autója foglalta el, amelyekkel egy motoros pizzafutárt tartottak sakkban.

A pizzafutárt rövid üldözés után "nem packázásból", hanem azért állították meg, mert a motoros "sorozatosan veszélyeztette a saját és mások testi épségét" - mondta a dandártábornok. Tudósítónknak vasárnap este az őrezred rangidős tagja azt is mondta, hogy a férfi a középső ujjával bemutatott nekik.

Egy autó elég lett volna

Kardos tábornok szerint "butaság" volt, hogy mind a három autó a helyszínen maradt: "egy autó elég lett volna", mondta. A biztonsági emberek azonban nem késtek le sehonnan, csak a "saját idejüket vesztegették", mondta.

A dandártábornok szerint nem gyakori, hogy az őrezred a közlekedési szabályok megszegőivel szemben fellépjen, hiszen a "szolgálat előbbre való". Az őrezred tagjai azonban egy "eseményről" hazafelé tartottak, és már nem voltak szolgálatban. Az nem derült ki, hogy az őrezred tagjai előzőleg kit kísértek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!