Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Életeket veszélyeztetett a bemutogató motoros?

2006.09.11. 12:01
Butaságnak minősítette Kardos Imre, a Köztársasági Őrezred parancsnok-helyettese, hogy vasárnap este az őrezred három civil gépkocsijával hatan sakkban tartottak egy motoros futárt, aki előzőleg középső ujjával bemutatott a biztonsági embereknek. Az elhúzódó intézkedés miatt nagy torlódás alakult ki a Margit hídon és a körút budai részén.

A Köztársasági Őrezred vasárnap esti akciója a motoros pizzafutár ellen szabálysértési feljelentéssel folytatódik, tájékoztatta az Indexet Kardos Imre, az őrezred parancsnok-helyettese. Vasárnap a Margit hídon és a Krisztina körúton torlódás alakult ki, mert a híd közepét az őrezred három civil autója foglalta el, amelyekkel egy motoros pizzafutárt tartottak sakkban.

A pizzafutárt rövid üldözés után "nem packázásból", hanem azért állították meg, mert a motoros "sorozatosan veszélyeztette a saját és mások testi épségét" - mondta a dandártábornok. Tudósítónknak vasárnap este az őrezred rangidős tagja azt is mondta, hogy a férfi a középső ujjával bemutatott nekik.

Egy autó elég lett volna

Kardos tábornok szerint "butaság" volt, hogy mind a három autó a helyszínen maradt: "egy autó elég lett volna", mondta. A biztonsági emberek azonban nem késtek le sehonnan, csak a "saját idejüket vesztegették", mondta.

A dandártábornok szerint nem gyakori, hogy az őrezred a közlekedési szabályok megszegőivel szemben fellépjen, hiszen a "szolgálat előbbre való". Az őrezred tagjai azonban egy "eseményről" hazafelé tartottak, és már nem voltak szolgálatban. Az nem derült ki, hogy az őrezred tagjai előzőleg kit kísértek.